(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen liggen woensdag op koers voor een hoger slot, nadat de Federal Reserve conform verwachting de rente ongewijzigd liet.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,8 procent naar 2.155,77 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 18.236,83 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent hoger op 5.281,01 punten.

Alle ogen waren gericht op het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Het Federal Open Market Committee handhaafde zoals verwacht de rente op 0,25 tot 0,50 procent, maar liet wel de optie van een renteverhoging later dit jaar open, getuige de zogenoemde dot plot die voor 2016 op 0,625 procent staat.

“Dat ze de rente vandaag hebben gehandhaafd had vooral te maken met het feit dat ze nog verbetering willen zien op de arbeidsmarkt, omdat de werkloosheid de afgelopen maanden niet verder is gedaald”, zei markteconoom Philip Marey van Rabobank. De werkloosheid in Amerika bleef tussen juni en augustus steken op 4,9 procent.

Marey wees verder op de stemverdeling. Drie van de tien leden van het beleidscomité hadden tegen handhaving gestemd. “De verdeeldheid binnen de Fed was opmerkelijk en je kunt zien dat de druk oploopt om de rente te verhogen”, concludeerde Marey hieruit.

Rabobank blijft rekenen op een renteverhoging in december.

Olieprijzen sloten hoger, nadat de wekelijkse voorraden in Amerika harder waren gedaald dan was voorzien. De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,29 dollar hoger, gelijk aan 2,9 procent, op 45,34 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1187. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1148 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1157 op de borden.   

Bedrijfsnieuws

Apple zou volgens The Financial Times de Britse autofabrikant McLaren Technology Group hebben benaderd over een mogelijke overname. De techreus uit Californië werkt al meer dan twee jaar aan een zelfrijdend voertuig en zou ofwel een overname of een strategische investering overwegen in de Britse autofabrikant en eigenaar van Formule 1 team McLaren. Apple noteerde 0,1 procent lager.  

Viacom maakte bekend dat interim CEO in november zal vertrekken. Daarbij halveert Viacom het dividend, werd een afschrijving genomen op de filmdivisie Paramount en werd de beslissing om een minderheidsbelang in Paramount te verkopen teruggedraaid. Het aandeel steeg 0,1 procent.  

Persbureau Bloomberg meldde dat het Amerikaanse ministerie van justitie heeft gezegd dat Anthem en Cigna elkaar ervan beschuldigen om de gemaakte fusieafspraken te breken. Vorig jaar bereikte zorgverzekeraar Anthem overeenstemming om Cigna over te nemen. Anthem waardeerde Cigna op 54,2 miljard dollar en is bereid om 188,00 dollar per aandeel neer te tellen, waarvan 103,40 dollar in contanten en voor de rest in eigen aandelen. Anthem steeg 2,0 procent en Cigna won 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.