(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt dinsdag op koers voor een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg een half uur voor de slotbel 0,7 procent naar 2.178,92 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 18.895,98 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent hoger op 4.773,23 punten.

Sinds Donald Trump een week eerder tot president werd verkozen gaan aandelen omhoog. Veel beleggers verwachten dat voorstellen van de nieuwe president, zoals lagere belastingen, investeringen in infrastructuur en het wegnemen van financiële en milieu regelgeving een steun in de rug betekenen voor veel bedrijven. 

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de detailhandelsverkopen in oktober met 0,8 procent zijn gegroeid, harder dan de 0,6 procent die werd verwacht. De importprijzen stegen in oktober met 0,5 procent, waar was gerekend op 0,3 procent. De Empire state index verbeterde aanzienlijk, van een stand van 6,8 negatief in oktober naar 1,5 positief deze maand. Bedrijfsvoorraden bleken in september met 0,1 procent te zijn gestegen, terwijl de groothandelsomzet met 0,7 procent opliep. 

Olie noteerde een half uur voor de slotbel in in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 5,8 procent op 45,78 dollar, terwijl een januari-future Brent 5,7 procent hoger bewoog op 47,01 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0718. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0735 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Home Depot heeft in het derde kwartaal van 2016 hogere resultaten geboekt. CEO Craig Menear sprak van een gebalanceerde omzetgroei in het derde kwartaal, vanwege een stijging van het aantal transacties en de omzet per transactie, “waarbij onze voortdurende focus op productiviteit resulteerde in een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel”. Home Depot herbevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde 3,1 procent. 

Warren Buffett heeft via zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway belangen genomen in American Airlines Group, Delta Air Lines en United Continental. Berkshire kocht zich bij American Airlines in voor 800 miljoen dollar en bij Delta en United Continental voor elk 500 miljoen dollar. Over het belang in Southwest, dat zich onthield van commentaar, waren geen financiële details bekend. Berkshire bracht tegelijkertijd het belang in de retailer Wal-Mart Stores terug met bijna 70 procent. Het aandeel Berkshire daalde 0,5 procent, maar aandelen van American Airlines Group, United Continental, Southwest Airlines stegen tot bijna 5 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.