(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen zijn woensdag op weg naar een vrijwel onveranderd slot, nadat het Beige Book bekend werd gemaakt en Apple zijn nieuwste iPhone lanceerde.

De toonaangevende S&P 500 index daalde een half uur voor de slotbel vlak op 2.185,62 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.523,26 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 5.276,70 punten.

Uit het Beige Book kwam naar voren dat de Amerikaanse economie in juli en augustus bescheiden is gegroeid. Medewerkers uit verschillende districten van de Amerikaanse centrale bank zeiden dat ze verwachten dat de matige economische groei in de komende maanden zal aanhouden.

Uit het rapport bleek ook dat in de meeste districten de arbeidsmarkten nog steeds krap zijn en er slechts in beperkte mate nieuwe banen bijkomen. Er bleef druk bestaan om lonen te verhogen, helemaal voor specialisten. Dit leidde echter niet tot inflatoire druk.

Eerder op de handelsdag maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend dat het aantal vacatures in juli is gestegen. In juli waren er 5,87 miljoen vacatures tegenover 5,64 miljoen stuks in juni.

Centrale banken blijven het sentiment op de financiële markten wereldwijd in hun greep houden. Donderdagmiddag gaat de aandacht uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Er wordt verwacht dat voorzitter Mario Draghi het kruit droog houdt en pas in december nieuwe stimuleringsmaatregelen zal aankondigen.

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent, of 0,67 dollar, op 45,50 dollar.

De euro/dollar noteerde een half voor het slot op 1,1244. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1255 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1248 op de borden.

Stijgers en dalers

Alle aandacht ging uit naar Apple en de bekendmaking van de nieuwe iPhone. De iPhone 7 is onder meer waterdicht, heeft een langere accuduur en bevat twee camera’s aan de achterkant waarmee betere foto’s gemaakt zouden kunnen worden. De telefoon heeft geen aansluiting meer voor een hoofdtelefoon. Apple introduceerde ook een nieuwe versie van zijn smartwatch. Het aandeel noteerde 0,6 procent hoger.

Autofabrikant Tesla is een onderzoek begonnen naar een dodelijk ongeluk in Baarn met een zijn van elektrische auto’s. Het is nog niet duidelijk of de zelfbesturingsfunctie van de auto was ingeschakeld toen het ongeluk plaatsvond. De koers van Tesla daalde 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.