De Amerikaanse aandelenbeurzen maakten woensdag hun aanvankelijke verliezen goed en noteerden een klein half uur voor het sluiten van de markt hoger, nadat beleggers hun Brexit-zorgen van zich af probeerden te schudden.

Sterker dan verwachte economische activiteit buiten de maakindustrie steunde het vertrouwen, terwijl notulen van de vorige rentevergadering van de Fed lieten zien dat de meeste monetaire beleidsmakers de rente ongewijzigd wilden laten.

De S&P500-index noteerde 0,4 procent hoger op 2.097. Vooral medische en technologiefondsen wonnen terrein. Sectoren die gelden als defensief, zoals telecoms en elektriciteitsbedrijven behoorden tot de sterkste dalers. 

De Dow Jones Industrial Average steeg 0,3 procent tot 17.896 punten. 

De sterkste winst was er voor de Nasdaq Composite Index, die 0,6 procent steeg to 4.853 punten. Vooral biotechnologiebedrijven droegen bij aan de winst.

“De omkering van het sentiment sinds vanmorgen is moeilijk uit te leggen. Maar de bescheiden beweging omhoog is niet significant, aangezien de S&P500 al anderhalf jaar tussen 2.070 en 2.100 punten schommelt”, zei aandelenhandelaar Michael Antonelli van Robert W. Baird en Co.

Het sentiment werd eerder op de dag gekleurd door een vlucht naar beleggingen die als veilig worden gezien, zoals goud en Amerikaanse staatsleningen, terwijl de markt worstelt met de langetermijngevolgen van de keuze van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten.

Het rendement op de Amerikaanse staatslening, de Treasury’s, dipte tot nieuwe dieptepunten aan het begin van de handelsdag maar veerde vervolgens weer op, nadat de vraag voor veilige beleggingen wegebde.

Na een dieptepunt van 1,332 procent op tienjarige Treasury’s herstelde de yield naar 1,38 procent. Hogere koersen betekenen een lager rendement bij obligaties.

“Het nieuws is momenteel dat Brexit echt gaat gebeuren en politici in het Verenigd Koninkrijk het zullen doorzetten. Maar het is nog steeds onduidelijk wat de impact op het VK zal zijn en op de economie van de eurozone. Die onzekerheid weerhoudt markten ervan uit te breken naar nieuwe toppen”, zei Maris Ogg van Tower Bridge Advisors.

De goudprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar tijd, in de rush naar veiligheid. 

De olieprijs sloot hoger na een daling dinsdag.

Het pond bleef dalen tot een nieuw dieptepunt van $1,2798 maar herstelde vervolgens. 

Stijgers en dalers

American Airlines en United Continental daalden fors na adviesverlagingen door Credit Suisse. American verloor 4,3 procent en United 3,9 procent.

Netflix daalde 2,5 procent na een adviesverlaging door Jefferies vanwege vertragende groei in de Verenigde Staten. 

Nortek schoot 38 procent omhoog, nadat het Britse Melrose Industries, dat gespecialiseerd is in reorganisaties, aankondigde de fabrikant van airco’s over te nemen voor $1,44 miljard in contanten. Het aandeel Melrose steeg 34 procent in Londen. 

Tesla Motors verloor 1,5 procent, nadat dinsdag ook al een procent werd ingeleverd. De autofabrikant kwam met tegenvallende omzetcijfers en kreeg een koersdoelverlaging om de oren van Pacific Crest.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.