(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren maandag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 stijgt 0,7 procent, de Dow Jones index wint 0,6 procent en de Nasdaq koerst 0,9 procent hoger.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen af te stevenen op een positief slot van een turbulent derde kwartaal. Een kwartaal om niet snel te vergeten, volgens investeringsstrateeg Chris Zaccarelli van Independent Advisor Alliance. 

De S&P 500 lijkt op kwartaalbasis ruim een half procent te stijgen en de Dow zelfs ruim een procent. Techbeurs Nasdaq daalde afgelopen kwartaal juist een procent.

“De belangrijkste drijfveren voor het vierde kwartaal zijn nog steeds Amerikaanse bedrijfscijfers en mondiale economische data, die tot nu toe beide werden overschaduwd door de handelsoorlog”, volgens Zaccarelli. 

Volgens de laatste berichten gaan Washington en Beijing op 10 oktober weer om tafel. Maandag werd bekend dat de regering Trump vooralsnog niet van plan is om Chinese beursnoteringen in de VS te verbieden. Dat stemt beleggers voorzichtig optimistisch, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Minder positief was de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago die eerder op de dag verscheen en voor de maand september wees op een krimp van de bedrijvigheid binnen de industrie rond de Amerikaanse stad. De index daalde van 50,4 naar 47,1.

Later in de week kunnen beleggers zich focussen op het tweetal Amerikaanse banenrapporten, respectievelijk op woensdag en vrijdag. 

De euro/dollar noteert maandagavond rond 1,0900, en daarmee het laagste niveau in ruim twee jaar. Afgelopen kwartaal verloor de euro ruim 3 procent aan waarde versus de dollar.

Olie wordt maandag bijna twee procent goedkoper en op kwartaalbasis zelf meer dan 6 procent.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Apple worden maandag 2,5 procent meer waard, na een koersdoelverhoging bij JPMorgan. 

Aandelen van Chinese bedrijven met een Amerikaanse beursnotering herstellen maandag na de dip van voor het weekend, nu het erop lijkt dat er geen ban komt vanuit Washington. Alibaba stijgt 1,4 procent en Baidu 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.