(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag op weg naar een gemengd slot. Een half uur voor de slotbel noteerde de S&P 500 vlak op 2.347,15 punten, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent verloor op 20.580,80 punten en de Nasdaq 0,2 procent steeg naar 5.828,94 punten.

Beleggers lijken een pas op de plaats te maken nadat recordniveaus recentelijk keer op keer werden aangescherpt. Er heerste optimisme op de aandelenmarkten vanwege economische groei, verbeterende bedrijfsresultaten, terwijl de door president Donald Trump aangekondigde plannen voor belastingverlaging en deregulering aandelen ook ondersteunden.

“We hebben deze week sterke economische cijfers gezien, en de verklaringen van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen ondersteunden de opvatting dat de groei redelijk goed is”, zei Paul Quinsee van JPMorgan Asset Management.

Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig met enkel de leidende indicatoren op de rol. De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren bleek in januari te zijn verbeterd ten opzichte van een maand eerder, zei Conference Board. De index noteerde in januari op 125,5. Dit is 0,6 procent meer dan in december. De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden.

Olie noteerde vlak tot licht hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde vrijwel onveranderd op 53,34 dollar, terwijl een april-future Brent 0,1 procent duurder werd op 55,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0608. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0665 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz heeft de Brits-Nederlandse sectorgenoot Unilever benaderd voor “een mogelijke combinatie”. Unilever heeft het voorstel, van 50,00 dollar per aandeel, geweigerd, zei het concern. Kraft Heinz wil evenwel blijven werken aan een voorstel. Analisten van Berenberg concludeerde in een reactie dat het bod te karig is. Zij menen dat een verhoging van ruim 10 procent naar 53 euro per aandeel het minimum zou moeten zijn. Dat waardeert Unilever op 18 maal de verhouding tussen ondernemingswaarde en het bedrijfsresultaat (EBITDA). Kraft Heinz noteerde 11,6 procent hoger. De in Amerika genoteerde aandelen van Unilever nv stegen 14,2 procent, terwijl in Amsterdam het aandeel 13,2 procent hoger eindigde.

Deere heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt op een licht hogere omzet. De onderneming, die de grootste fabrikant ter wereld is van tractoren en combines, zei dat de vraag naar landbouwmachines aan het toenemen is. In de afgelopen drie jaar daalde deze vraag. Deere verhoogde dan ook zijn verwachtingen voor de omzetgroei dit jaar. Het aandeel won 1,0 procent.

Campbell Soup heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar lagere resultaten geboekt. In de driemaandsperiode, die eindigde op 29 januari, daalde de omzet met 1 procent tot 2,17 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde van 414 miljoen naar 205 miljoen dollar, terwijl de aangepaste winst steeg van 0,87 naar 0,91 dollar. Onder de streep resteerde een winst per aandeel van 0,33 dollar, tegenover 0,85 dollar een jaar eerder. De outlook werd vrijdag herhaald. Het aandeel daalde 6,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.