(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag dinsdag op koers voor een groen slot. Ruim een half uur voor de slotbel steeg de Dow Jones index 0,6 procent, won de S&P 500 index 0,4 procent en noteerde de Nasdaq 0,3 procent in de plus.

Ondanks de aanhoudende zorgen over de mondiale handelsconflicten deed Wall Street dinsdag gewoon mee aan de wereldwijde aandelenrally. Beleggers hadden vooral oog voor kwartaalcijfers. Ook de volatiliteit liep terug tot 10,99 en daarmee dicht bij het laagste niveau in 2018.

“De combinatie van een solide economie, het ondernemers- en consumentenvertrouwen dat piekt en beter dan verwachte kwartaalresultaten, suggereert dat de markt nog verder omhoog kan”, volgens marktstrateeg Tony Dwyer van Canaccord Genuity.

Op macro-economisch vlak stonden dinsdag louter de maandelijkse vacatures en het consumentenkrediet geagendeerd. In juni waren er ruim 6,66 miljoen openstaande vacatures. Dat waren er iets meer dan in mei. Het consumentenkrediet in de VS steeg in juni met ruim 10 miljard dollar. Dat was veel minder dan de toename van meer dan 24 miljard dollar in mei.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,1597. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1577.

Bedrijfsnieuws

Blikvanger was Tesla, dat bijna 30 dollar steeg tot ruim 371 dollar nadat CEO Elon Musk op Twitter aankondigde te overwegen om zijn bedrijf van de beurs te halen. Musk suggereerde daarbij een prijs van 420 dollar per aandeel en stelde dat de financiering al rond zou zijn. Dit zou een marktkapitalisatie betekenen van 71,65 miljard dollar.

In een aantal vervolgtweets stelde Musk dat de bedrijfsvoering van Tesla veel soepeler zou verlopen wanneer het bedrijf wordt geprivatiseerd. Ook benadrukte de topman dat hij hoe dan ook CEO blijft van de maker van elektrische voertuigen.

Mediaberichten stelden dat het staatsfonds van Saoedi-Arabië een belang van 3 tot 5 procent in Tesla zou hebben genomen. Op een koers van 367,25 dollar werd de handel stilgelegd in afwachting van nieuws. Op dat moment verhandelde Tesla ruim 7 procent boven de slotkoers van maandag.

Discovery daalde 5 procent. Het media- en entertainmentbedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal en winst die achterbleef bij de verwachtingen, terwijl de omzet de verwachting overtrof vanwege een verdubbeling van de omzet bij zijn Amerikaanse zenders.

Dean Foods verloor bijna 14 procent nadat de voedselproducent een winstwaarschuwing gaf. Dit woog voor beleggers zwaarder dan beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers.

Zillow verloor dik 15 procent, nadat het bedrijf maandag kwartaalcijfers publiceerde en tevens de overname van een hypotheekverstrekker aankondigde.

Office Depot steeg juist 19 procent, nadat de Amerikaanse aanbieder van kantoorartikelen over het afgelopen kwartaal een hogere omzet rapporteerde, terwijl de nettowinst daalde. De resultaten waren beter dan verwacht.

Walt Disney en Snap komen nabeurs met cijfers. Walt Disney noteerde in de reguliere handel 0,8 procent hoger. Snap daalde 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.