(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een hoger slot, waarmee Wall Street de recordniveau’s van een dag eerder verder uitbouwt.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent naar 2.200,88 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 19.010,89 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,2 procent hoger op 5.380,39 punten.

De markt haalde met name steun uit een lichte verzwakking van de dollar en de stijgende grondstofprijzen. “De dollar is recent fors gestegen, vanwege het vooruitzicht op meer fiscale stimuli en de inflatiedruk – en dus extra renteverhogingen. Nadat de Dow en S&P op hun hoogste niveau’s in 13 1/2 jaar noteerden  en een renteverhoging in december bijna volledig is ingeprijsd is nu sprake van winstnemingen wat de dollar betreft, wat tevens de grondstofprijzen ondersteunt”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in oktober zijn gestegen met 2,0 procent ten opzichte van september tot een geannualiseerd aantal van 5,6 miljoen woningen. Gemiddeld werd in oktober voor een woning 232.200 dollar betaald, een stijging van 6,0 procent op jaarbasis.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,21 dollar lager, of 0,4 procent, op 48,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0621. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0620 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0635 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan woensdag acht publicaties geagendeerd in de VS. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, de orders duurzame goederen in oktober en de wekelijkse steunaanvragen vorige week in de Verenigde Staten. Vervolgens verschijnen de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie van november, het Amerikaans consumentenvertrouwen en de nieuwe woningverkopen. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport en de Federal Reserve de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee.

Bedrijfsnieuws

Retailers konden dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Dollar Tree won 8,4 procent, na beter dan verwachte omzetcijfers. Urban Outfitters steeg 5,5 procent.

Palo Alto Networks verloor 13,3 procent, nadat het cybersecuritybedrijf over het afgelopen kwartaal de zwakste omzetgroeicijfers publiceerde sinds zijn beursgang. Het concern meldde tevens te verwachten dat de groei verder zal vertragen.

Hormel Foods won 2,2 procent, nadat het concern kwartaalcijfers publiceerde die conform de verwachting waren.

Dr Pepper Snapple Group won 2,6 procent, nadat het concern meldde Bai Brands over te nemen voor 1,7 miljard dollar.

De gezondheidszorg stond onder druk. De producent van medische hulpmiddelen Medtronic verloor 9,0 procent, nadat het concern een tegenvallende omzet rapporteerde en de winstverwachting neerwaarts bijstelde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.