(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hoger slot.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent naar 2.203,95 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 19.207,31 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent hoger op 5.304,61 punten.

De macro-economische kalender bevatte twee Amerikaanse publicaties over de bedrijvigheid in de dienstensector. De inkoopmanagersindex gemeten door Markit Economics daalde van 54,8 in oktober naar 54,6 in november. Een voorlopige raming voor november wees nog op een daling tot 54,7.

De inkoopmanagersindex van het Institute for Supply Management verraste en steeg van 54,8 in oktober naar 57,2 in november, flink meer dan de door economen geraamde 55,5. Daarmee wijst de index al 82 maanden op rij op groei. 

Net als in Europa verwerkten Amerikaanse beleggers de uitkomst van het Italiaanse referendum relatief goed. De Italiaanse kiezer zei bij het referendum in ruime meerderheid nee tegen het voorstel van premier Matteo Renzi om het landsbestuur slagvaardiger te maken met een grondwetswijziging. De premier kondigde daarop, zoals beloofd, zijn vertrek aan. 

Dinsdag kijken beleggers uit naar de Amerikaanse fabrieksorders en de handelsbalans over oktober. Verder passeren de jaarcijfers van huizenbouwer Toll Brothers. 

Olie noteerde maandag iets lager. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent op 51,15 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 54,34 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0765. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0719 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0671 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Het bestuur van hotelketen Hilton Worldwide heeft de afsplitsing goedgekeurd van onderdeel Park Hotels & Resorts en Hilton Grand Vacations. De koers van Hilton Worldwide steeg 2,7 procent.

Rexnord stond in de belangstelling, nadat de aanstaande president Donald Trump kritiek uitte over de plannen van het concern om de in Indianapolis gevestigde fabrieken te verplaatsen naar Mexico. Het aandeel verloor 1,4 procent.

Nomura verhoogde het advies voor McDonald’s Corporation van Neutraal naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 126,00 naar 139,00 dollar. De analisten van de Japanse zakenbank lieten zich onder meer positief uit over de productenpijplijn voor 2017. Het aandeel dikte 1,0 procent aan.

FairPoint Communications steeg 12,1 procent, nadat Consolidated Communications aankondigde de sectorgenoot over te willen nemen voor 1,5 miljard dollar in aandelen. Naar verwachting wordt de overname medio 2017 afgerond. Het aandeel Consolidated Communications daalde 3,9 procent. 

3-D Systems presenteerde een opmerkelijke koerswinst met 9,7 procent zonder directe aanleiding, nadat het aandeel afgelopen week nog bijna tien procent verloor. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.