(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag op weg naar een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg een half uur voor de slotbel 1,1 procent naar 2.235,74 punten, de Dow Jones index won 1,4 procent op 19.511,31 punten en de Nasdaq noteerde 1,5 procent hoger op 5.394,47 punten.

Sinds Donald Trump verrassend de presidentsverkiezingen won, gaan aandelen omhoog. Beleggers hopen dat Trump zijn beloftes waar zal maken en een beleid zal voeren dat goed is voor bedrijven. De aanstaande nieuwe president van Amerika heeft toegezegd flink te zullen investeren in infrastructuur en wil ook de belasting verlagen. 

Olie noteerde woensdag in het rood, nadat uit het wekelijkse rapport een groter dan verwachte daling van de voorraden naar voren kwam. Een februari-future West Texas Intermediate daa een half voor het slot 1,8 procent op 49,99 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,3 procent lager bewoog op 53,21 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0761. Bij aanvang van de handelsdag noteerde het muntpaar op 1,0726, tegenover 1,0722 bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal vacatures in oktober vrijwel stabiel is gebleven in de Verenigde Staten. Het consumentenkrediet bleek in dezelfde maand verder te zijn gegroeid, maar wel minder hard dan in de voorgaande maand. 

Bedrijfsnieuws

Abbott Laboratories heeft de overname van Alere Inc afgeblazen, waarmee een bedrag van 5,8 miljard dollar was gemoeid. De onderneming zei dat sinds het tekenen van de deal eind januari 2016 er een aantal negatieve ontwikkelingen zich hebben voorgedaan bij Alere. “Alere is niet langer het bedrijf dat Abbott 10 maanden geleden wilde overnemen”, zei vice president Scott Stoffel. Het aandeel Abbott zakte 0,2 procent en Alere daalde 7,4 procent.

Amerikaanse politici hebben woensdag zorgen geuit over de geplande overname van Time Warner door AT&T die een waarde van 85 miljard dollar heeft. Senator Mike Lee van de staat Utah zei tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat over de voorgestelde fusie dat de deal zou kunnen leiden tot “potentiële concurrentieverstorende vriendjespolitiek.” Ook senator Charles Grassley van Iowa stelde vraagtekens bij de deal. De combinatie zou volgens Grassley zijn macht kunnen misbruiken om tarieven en voorwaarden voor andere netwerken vast te stellen. 

Aandelen gerelateerd aan de gezondheidszorg werden gedrukt door opmerkingen van de aanstaande nieuwe president Donald Trump. Trump dreigde om de prijzen voor medicijnen omlaag te brengen. Johnson & Johnson daalde 1,2 procent en Merck & Co 0,7 procent. 

Farmaceut Pfizer kreeg van de Britse toezichthouder CMA een recordboete opgelegd, voor het in rekening brengen van onredelijk hoge prijzen voor een medicijn in het Verenigd Koninkrijk. De CMA legde een boete op bijna 100 miljoen dollar of krap 90 miljoen Britse pond, waarvan 84,2 miljoen pond voor Pfizer. De koers daalde 1,7 procent. 

Xerox kondigde initiatieven aan om de productiviteit te verbeteren kosten te verlagen. Het bedrijf wil zeker 1,5 miljard dollar aan productiviteitsverbeteringen en kostenbesparingen realiseren als onder deel van het driejarige strategische transformatieprogramma. Daarnaast kondigde het bedrijf een jaardividend van 0,25 dollar per aandeel Xerox aan. De koers van Xerox steeg 2,3 procent.

Staples bereikte een akkoord met Cerberus Capital Management over de verkoop van zijn Europese activiteiten. Staples houdt wel een vinger in de pap met een resterend belang van 15 procent en een vertegenwoordiging met één zetel in het bestuur. Het aandeel Staples noteerde 1,4 procent in het groen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.