Wall Street bewoog donderdag richting een hoger slot, na beter dan verwachte economische data en een herstel van de olieprijzen.

Een half uur voor de slotbel in New York noteerde de Dow Jones-index 0,6 procent hoger op 18,612,39 punten, steeg de S&P 500 0,5 procent tot 2.186,13 punten en dikte de Nasdaq 0,5 procent aan op 5.230,77 punten.

Aandelen kregen een steuntje in de rug van olieprijzen die een opmerkelijke draai maakten na opmerkingen van een Saoedische minister die zei dat de grote olieproducenten mogelijk actie kunnen gaan ondernemen om de energiemarkten te stabiliseren.

Voordat de minister van energie van Saoedi-Arabië zijn uitspraken deed stonden de olieprijzen onder druk vanwege een rapport van het Internationale Energie Agentschap dat zei dat de groei van de vraag naar olie af zal nemen. De organisatie waarschuwde tevens voor de te grote olievoorraden die de prijzen laag houden.

“Er is momenteel weinig nieuws voor de markten, waardoor beleggers reageren op de volatiliteit in de olieprijzen, helemaal in het licht van het cijferseizoen waaruit blijkt dat energiebedrijven het nog steeds zwaar hebben”, zei senior strateeg Wouter Sturkenboom van Russell Investments.

De future voor levering van een vat West Texas Intermediate olie in september sloot 4,3 procent, of 1,78 dollar, hoger op de New York Mercantile Exchange op 43,49 dollar.

Economische publicaties ondersteunden het sentiment. De wekelijkse steunaanvragen daalden licht en lieten daarmee zien dat het aantal ontslagen laag blijft in Amerika. Ook bleek dat zowel import- als exportprijzen waren gestegen ondanks een daling van de brandstofkosten. Dit suggereerde dat de inflatie zou kunnen aantrekken. 

Stijgers & dalers

Macy’s was een opvallende stijger met een winst van maar liefst bijna 18 procent. De Amerikaanse retailer overtrof de verwachtingen met zijn kwartaalresultaten. Ondanks dat de resultaten in het afgelopen kwartaal onder druk stonden, stelde topman Terry Lundgren dat er evenwel een verbetering in de omzet- en winstontwikkeling merkbaar was.

De in Amerika genoteerde aandelen van de Chinese internetgigant Alibaba stegen dik 5 procent na bekendmaking van de laatste resultaten. Alibaba heeft het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet geboekt, vanwege groei in het aantal gebruikers en stijgende online verkopen via de smartphone.

Hamburgerketen Shake Shack informeerde beleggers een dag eerder na het slot in New York over de afgelopen verslagperiode. De omzetgroei bleek zwak te zijn geweest en het aandeel verloor bijna 7 procent.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties