(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een hoger slot. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.401,35 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 20.985,74 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,3 procent hoger op 6.154,09 punten.

De handelsdag stond grotendeels in het teken van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarbij de markt meer duidelijkheid hoopte te krijgen over de vraag of de centrale bank de rente in juni gaat verhogen. Daarnaast was er druk door een verlaging van de kredietwaardigheid door Moody’s Investors Services van China voor het eerst in bijna drie decennia.

Uit de notulen bleek dat de centrale bank waarschijnlijk van plan is om de rente volgende maand te verhogen. De discussie over het toekomstig rentebeleid liet echter groeiende tegenstellingen tussen de Fed-ambtenaren zien, waarbij sommige leden voor een sneller tempo van renteverhogingen pleitten, terwijl een paar anderen van mening waren dat een langzamer tempo was aan te bevelen.

Tijdens de beleidsvergadering op 2 en 3 mei was de Federal Reserve het op grote schaal eens over de aanpak om de forse balans van de bank te verminderen. Bijna alle Fed-ambtenaren uitten hun instemming met een plan de balans te verlagen door het herbeleggen van aflopende effecten te beëindigen, in tegenstelling tot de verkoop van activa, waarbij de voorkeur uitging naar het verlagen van de balans in geleidelijk toenemende fasen in plaats van een onmiddellijke beëindiging van de herinvesteringen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag tevens bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week met 4,4 procent is gestegen.

De Amerikaanse huizenprijzen zijn in maart verder gestegen. De huizenprijzenindex van het Federal Housing Finance Agency (FHFA) steeg 0,6 procent op maandbasis. Op jaarbasis stegen de huizenprijzen met 6,2 procent.

Uit cijfers van The National Association of Realtors beleek dat de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in april zijn gedaald met 2,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 1,6 procent.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 19 mei zijn gedaald met circa 4,4 miljoen vaten tot 516,3 miljoen vaten.

De juni-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,11 dollar, of 0,2 procent, lager op 51,36 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1208. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1202 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1183 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Amerikaanse handelsbalans van april en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de groothandelsvoorraden van april.

Bedrijfsnieuws

Nvidia won 1,3 procent, na mediaberichten dat de Japanse SoftBank Group een belang van 4 miljard dollar in de chipproducent heeft genomen.

Lowe’s verloor 3,0 procent, nadat de doe-het-zelf-keten een tegenvallende omzet en aangepast resultaat rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Juwelier Tiffany verloor 8,6 procent. Hoewel het concern een beter dan verwachte winst rapporteerd, daalde de identieke omzet onverwacht.

Advance Auto Parts daalde 5,3 procent, vanwege tegenvallende kwartaalresultaten.

Container Store won 30,6 procent, nadat het concern dinsdag laat over het fiscale vierde kwartaal een verdubbeling van de winst rapporteerde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.