De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hoger slot, nadat de notulen van de laatste FOMC-beleidsvergadering de eerdere woorden van Yellen bevestigden. 

De Dow Jones Industrial Avertage noteerde ongeveer een half uur voor de slotbel 0,5 procent hoger op 17.687,44 punten, de S&P 500 steeg 0,9 procent op 2.062,96 punten en de Nasdaq 100 won 1,4 procent tot 4.910,73.

De handelsdag stond met name in het teken van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) op 15 en 16 maart. De notulen bevestigden het beeld dat de Fed-functionarissen geen haast lijken te hebben met het verhogen van de rente.

Een aantal van de deelnemers was van mening dat de economische tegenwind, die de economische groei beteugelt, “waarschijnlijk slechts langzaam zal verdwijnen”. Dientengevolge pleitten een aantal functionarissen dat het het beste is om voorzichtig te zijn met het verhogen van de rente. Zij waarschuwden er tevens voor dat een renteverhoging in april een niet gepast gevoel van urgentie zou suggereren. Daarentegen concludeerden een aantal andere functionarissen dat een verhoging van de rente tijdens de bijeenkomst in april alleen gerechtvaardigd zou zijn als macro-data de verwachtingen voor een bescheiden economische groei van de productie ondersteunen.

De markt haalde woensdag tevens steun uit de hogere olieprijs. De meifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,86 dollar hoger op 37,75 dollar, nadat uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 1 april zijn gedaald met 1,4 miljoen vaten tot een totaal van 244 miljoen. Daarnaast putte de markt hoop uit commentaar van Koeweit er alle vertrouwen in te hebben dat het weldra tot een bevriezing van de productie zal komen. 

De euro noteerde circa een half uur voor de slotbel ten opzichte van de dollar op 1,1405 dollar.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon farmaceut Allergan rekenen op de aandacht van beleggers, vanwege het besluit van sectorgenoot Pfizer af te zien van de overname ter waarde van $150 miljard van de botox-producent. Allergan steeg 3,2 procent en Pfizer won 4,7 procent.

Monsanto noteerde 0,7 procent hoger, nadat het concern tegenvallende resultaten rapporteerde en zijn outlook neerwaarts bijstelde.

Constellation Brands won 5,5 procent, nadat het concern beter dan verwachte vierdekwartaalresultaten publiceerde en zijn dividend verhoogd.

Amazon.com en Microsoft nemen mogelijk een minderheidsbelang  in de digitale kaartendienst Here. Amazon.com steeg 2,4 procent en Microsoft noteerde een half uur voor slot 1,0 procent hoger.

Bed Bath & Beyond noteerde 0,8 procent lager, in aanloop naar de publicatie van zijn kwartaalresultaten nabeurs. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.