(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag maandag op koers voor een positieve weekstart. Een half uur voor het slot noteerde de Dow Jones index 0,4 procent hoger. De S&P 500 index steeg o,3 procent en de Nasdaq hield het bij een lichte stijging van 0,1 procent.

De markt reageerde positief op de vermeende toenadering tussen de Verenigde Staten en China in hun handelsconflict. Desondanks treedt deze week wel een importtarief van 25 procent op 16 miljard dollar aan Chinese goederen in werking.

“De belangrijkste katalysator voor de markt is de opluchting dat de VS en China weer om tafel gaan. Wanneer de gesprekken mislukken, dan zal dat voor negativiteit zorgen”, voorspelt marktstrateeg Kristina Hooper van Invesco, die erop rekent dat de gesprekken niets zullen opleveren.

Ondertussen lijken de zorgen over Turkije iets afgenomen. En het kwartaalcijferseizoen was positief. “De weg van de minste weerstand is momenteel omhoog maar het is duidelijk dat de nieuwsstroom hier bepalend is”, volgens vermogensbeheerder Paul Nolte van Kingsview Asset Management.

Op macro-economisch vlak was er maandag geen noemenswaardig nieuws. Later deze week is er aandacht voor de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve en het jaarlijkse symposium van centrale banken in Jackson Hole. The Wall Street Journal berichtte maandag dat de Amerikaanse president Donald Trump zich vorige week tijdens een inzamelingsbijeenkomst zou hebben beklaagd over de renteverhogingen van de Fed.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,1468. Maandagochtend was dit 1,1424.

Olie werd maandag duurder. De settlement van 66,43 dollar betekende een stijging van 0,52 dollar of 0,8 procent ten opzichte van vrijdag.

Bedrijfsnieuws

Estée Lauder overtrof in het afgelopen kwartaal de analistenverwachtingen met een omzet van 3,3 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 0,61 dollar. De winstraming voor het lopende kwartaal viel wel tegen. Het aandeel steeg 2,8 procent.

Pepsico neemt voor 3,2 miljard dollar het Israëlische Sodastream over. Met een prijs per aandeel van 144 dollar kunnen de aandeelhouders van Sodastream een premie van 32 procent verzilveren. Het aandeel PepsiCo noteerde vlak.

Tyson Foods kondigde ook een overname aan, die van Keystone Foods. Daarvoor telt het 2,2 miljard dollar neer. Het koopt daarmee een jaaromzet van 2,5 miljard dollar. Tyson Foods won 1,4 procent.

Het aandeel Tesla stond maandag onder druk. Enerzijds verlaagde JPMorgan het koersdoel fors van 308 naar 195 dollar en anderzijds zou het Saoedische staatsfonds PIF volgens Reuters dicht bij een investering in concurrent Lucid Motors zijn. Het zou gaan om een bedrag van meer dan een miljard dollar. Tesla verloor 0,5 procent.

Aandelen Nvidia werden 1,4 procent meer waard. Het bedrijf onthulde maandag nieuwe grafische kaarten voor gaming computers. Vorige week stond het bedrijf nog onder druk na tegenvallende resultaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.