(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een hogere opening voor Wall Street. De futures op de toonaangevende S&P 500 wonnen 0,3 procent, terwijl die op de Dow Jones index ook 0,3 procent hoger noteerde en die op de Nasdaq 0,2 procent omhoog ging.

De markt was maandag al in stille afwachting van bevestiging van een renteverhoging door de Federal Reserve, die daar woensdagavond om 20.00 uur mee naar buiten komt. Dinsdag is dat niet anders. De aandacht gaat woensdag dan ook niet uit naar het rentebesluit, maar naar het beleid van de Fed in 2017 met als centrale vraag: hoe hoog ligt het tempo dan van de opwaartse rentebijstellingen?

De Fed heeft vandaag vergaderdag één, morgen volgt de tweede.

Met de 20.000 punten in het vizier wordt ondertussen druk gespeculeerd of de Dow Jones Industrial Average nog dit jaar voor het eerst in de geschiedenis deze grens passeert.

Op macro-economisch vlak kwam reeds het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse kleinbedrijf over november naar buiten. Het National Federation of Independent Business (NFIB) zei dat het vertrouwen flink is gestegen. De vertrouwensindex nam toe van 94,9 in oktober naar 98,4 in november.

De importprijzen van de Verenigde Staten over november daalden op maandbasis met 0,3 procent. Dit stemde overeen met de verwachtingen. Een maand eerder stegen de prijzen nog met 0,4 procent.

Tegen 15.00 uur noteerde de januari-future voor een vat West Texas Intermediate 0,3 procent hoger op 53,00 dollar, en werd de februari-future voor een vat Brent 0,5 procent duurder op 55,59 dollar.

De euro/dollar noteerde aan het begin van de middag op 1,0607. Het muntpaar noteerde bij opening van de Europese markten op 1,0632 en vrijdag bij het slot op Wall Street op 1,0637.

Bedrijfsnieuws

Apple zou volgens The Wall Street Journal interesse hebben te investeren in fonds van internet- en telecombedrijf SoftBank Group met een totale omvang van 100 miljard dollar. Apple steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent.

Wal-Mart zag zijn dochter Asda in marktaandeel in het Verenigde Koninkrijk teruglopen. Wal-Mart noteerde dinsdag onveranderd.

Boeing gaf aan dat het zijn kwartaaldividend met 30 procent gaat verhogen. Dat is meer dan verwacht. Verder wordt het bestaande aandeleninkoopprogramma van 14 miljard dollar vervangen voor een nieuw programma. Boeing noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger.

Slotstanden

Maandag sloten de beurzen in New York verdeeld. Bij het slot noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent in de min op 2.254,93 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent op 19.779,83 punten en kwam daarmee nog een stapje dichter bij de magische grens van 20.000 punten. Technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,7 procent lager op 5.406,54 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.