(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een licht hogere opening voor Wall Street. Rond de klok van half één noteerden de futures op de S&P 500 index tot 0,2 procent in het groen, net als die op de Dow Jones index.

Het wachten is woensdag op de banengroei in de private sector van de Verenigde Staten en uiteraard op het rentebesluit van de Federal Reserve, dat in de avonduren naar buiten komt. Het beleidsorgaan komt met een besluit en een schriftelijke mededeling. De verwachting is dat er niets wordt aangepast, ook niet in de meningsvorming over de economie en de perspectieven voor de ontwikkelingen daarvan.

Naast het ADP banenrapport en het rentebesluit, volgen nog cijfers over de bouwuitgaven over december, twee inkoopmanagersdata voor de industrie over januari van respectievelijk Markit Economics en het ISM, de olievoorraden en de autoverkopen over vorige maand.

De handel zal naast het macro-economisch nieuws in het teken staan van de Amerikaanse dollar, nadat de regering Trump eerder liet weten niet geporteerd te zijn van de lage koersen van de Japanse yen, de Chinese yuan en de euro. De Amerikaanse munt stond van dinsdag op woensdag onder druk, maar zag kans tijdelijk enig herstel te forceren.

De lijst met Amerikaanse bedrijven die met cijfers komen beperkt zich tot Facebook, dat nabeurs de boeken over 2016 en het vierde kwartaal opent.

Olie noteerde woensdag in het groen. De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,5 procent naar 53,08 dollar. De april-future op een vat Brent olie won eveneens 0,5 procent op 55,87 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,0794 dollar. Woensdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,0782 en dinsdagavond bij het slot in New York kregen beleggers voor elke euro 1,0790 dollar.

Bedrijfsnieuws

Apple boekte in het fiscale eerste kwartaal een lagere nettowinst op een hogere omzet. De sterke iPhone 7 verkopen stuwden de omzet, maar de nieuwe iPhone slaagde er niet in om de winstgevendheid van het technologiebedrijf te verhogen, vanwege druk op de winstmarges. Het aandeel noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 3,0 procent hoger.

Advanced Micro Devices wist in het vierde kwartaal zijn verlies te verkleinen op een hogere omzet. Het aandeel AMD ging woensdag voorbeurs met 5,1 procent omhoog.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen eindigden dinsdag weer met verlies. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent naar 2.2078,87 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 19.864,09 punten en de Nasdaq sloot nagenoeg onveranderd op 5.614,79 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.