De Amerikaanse futures wezen donderdag op een hogere opening voor Wall Street. De futures voor de Dow Jones index, de futures voor de S&P 500 en de futures voor de Nasdaq noteerden rond lunchtijd 0,9 procent in de plus.

Op macro-economisch vlak zal de meeste aandacht van beleggers donderdag uitgaan naar het rentebesluit van de Bank of England. 

“Als de Bank of England het monetaire beleid gaat verruimen, dan is de kans op een verhoging van de rente in Amerika nihil”, volgens econoom Ana Thaker van PhillipCapital, die vooral benieuwd is hoe de markt zal reageren, wanneer de Britse centrale bank vandaag niet ingrijpt.

Verder staan vanmiddag qua Amerikaanse cijfers de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de producentenprijzen in juni op de rol. Beide publicaties verschijnen voor de openingsbel in New York.

Olie werd donderdag weer wat duurder, nadat de prijzen woensdag daalden tot het laagste niveau in twee maanden, vanwege de zorgen over de torenhoge Amerikaanse olievoorraden. Rond lunchtijd noteerde de augustusfuture voor een vat ruwe olie aan de Nymex 1,5 procent hoger op 45,42 dollar en werd een vat Brent met levering in september 1,4 procent duurder verhandeld op 46,92 dollar.

De euro kostte aan het begin van de middag 1,1111 dollar en één Brits pond leverde 1,3226 dollar op.

Bedrijfsnieuws

JPMorgan Chase trapte donderdag het cijferseizoen voor financials af. In het tweede kwartaal kwam de nettowinst fractioneel lager uit op jaarbasis op 6,2 miljard dollar, maar steeg de omzet tot boven de 25 miljard dollar en dit was boven de verwachting van de markt.

In de elektronische handel in New York noteerde de Amerikaanse bank 2,4 procent in de plus.

BlackRock opende de boeken voorbeurs. In het tweede kwartaal daalde de winst met 4 procent tot 789 miljoen dollar en kwam de omzet 3 procent lager uit op jaarbasis op 2,8 miljard dollar. In de elektronische handel in Amerika werd nog niet gehandeld in BlackRock.

Monsanto kan ook op aandacht rekenen vanwege de mediaberichten dat de Amerikaanse zadenproducent weer praat met het Duitse chemieconcern BASF over een fusie. Eerder dit jaar liepen die onderhandelingen nog spaak. Monsanto zou ook nog met Bayer praten. Het aandeel Monsanto noteerde aan het begin van de middag in de elektronische handel in Amerika 1,2 procent lager.

Yum Brands heeft in het tweede kwartaal de resultaten zien oplopen en zag ruimte om de winstverwachting voor heel dit jaar opwaarts bij te stellen. Dit maakte het moederbedrijf van fastfoodketens KFC en Pizzahut woensdagavond laat bekend. Het aandeel Yum Brands noteerde donderdagmiddag ruim 3 procent in de plus.

Google kan donderdag op aandacht rekenen nu de Europese Commissie nieuwe onderzoeken aangekondigd tegen de internetreus. Het aandeel noteerde vanmiddag wel een half procent hoger.

De Commissie heeft zijn voorlopige conclusie bekrachtigd dat Google, een onderdeel van Alphabet, misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie door op de webpagina’s met zoekresultaten systematisch voorrang te geven aan Google’s eigen prijsvergelijkingsdienst.

Slotstanden

Wall Street is woensdag dicht bij huis gebleven, met beleggers die wat gas terugnamen na de recente rally. De Dow Jones index en de S&P 500 zetten weliswaar nieuwe recordniveaus neer, maar er was in het algemeen sprake van een adempauze voordat het kwartaalcijferseizoen echt losbarst.

De Dow Jones index eindigde 0,1 procent hoger op 18.372,12 punten, de S&P 500 sloot fractioneel hoger op 2.152,43 punten en de Nasdaq leverde 0,3 procent in op 5.005,73 punten.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.