(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een hogere opening. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq op een plus van circa 0,2 procent.

Maandag sloten de aandelenmarkten in New York hoger bij een gebrek aan impulsen. Het grootste nieuws was wellicht dat Janet Yellen na het aflopen van haar termijn als voorzitter van de Federal Reserve niet terugkeert als gouverneur. Dit betekent dat er nog een plek opgevuld moet worden door de Amerikaanse president Donald Trump. 

“Hoe deze veranderingen de Fed volgend jaar zullen beïnvloeden, moet niet onderschat worden”, vindt marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “De permanente Fed gouverneurs hebben tijdens elke vergadering één stem. Hun opvattingen over monetair beleid zijn dus belangrijk en hebben impact.”

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor de Chicago Fed index en de bestaande woningverkopen in de maand oktober. 

De euro, die maandag aanvankelijk nog onder druk stond door de politieke onrust in Duitsland, bleef dinsdag hangen dichtbij de 1,17 dollar. Rond het middaguur verhandelde het muntpaar op 1,1723, tegenover 1,1748 dinsdagochtend vroeg.

De olieprijs wist licht te herstellen van de dip van maandag en noteerde circa een half procent hoger.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van AT&T en Time Warner zullen in beweging komen na het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een mededingingszaak aanspant vanwege de geplande fusie van de twee. AT&T, dat Time Warner over wil nemen voor 85 miljard dollar, zal de zaak aanvechten, zei CEO CEO Randall Stephenson. Volgens het officiële bezwaar van de Amerikaanse justitie zou men bezorgd zijn over de hoge pakketkosten voor consumenten bij een fusie. Boze tongen beweren echter dat de overheid de fusie alleen goed zal keuren wanneer Time Warner CNN verkoopt. De Amerikaanse president Trump liet zich vaker kritisch uit over de nieuwszender. In de elektronische handel voorbeurs noteerde AT&T 0,7 procent lager. In Time Warner werd nog niet gehandeld.

Lowe’s kwam vanmiddag met cijfers over het derde kwartaal. In deze periode stegen de winst en omzet en de outlook werd gehandhaafd. Daarbij steeg de vergelijkbare winkelomzet in het derde kwartaal met 5,7 procent, waar analisten rekenden op een groei van 4,5 procent. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel in New York circa een procent.

Hormel Foods boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst en omzet en ook de volumes daalden. Wel sprak de leverancier van verpakt voedsel van een record kasstroom. Over heel het afgelopen boekjaar werd in drie van de vijf divisies van het concern een recordwinst behaald. Voorbeurs in Amerika vond nog geen handel plaats in het aandeel.

Later op de middag komen ook Campbell Soup en Dollar Tree met kwartaalcijfers en vanavond nabeurs Hewlett Packard en HP Inc.

Slotstanden

Maandag begonnen de Amerikaanse beurzen de handelsweek in het groen. De S&P 500 index steeg 0,1 procent op een slot van 2.582,14 punten. De Dow Jones index won 0,3 procent op 23.430,33 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent en sloot op 6.790,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.