(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen vrijdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index, de Dow Jones en de Nasdaq noteerden ongeveer een half uur voor de opening tot 0,4 procent in het groen.

Vrijwel alle ogen zijn momenteel gericht op de uitkomst van de nieuwe ronde onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over hun handelsconflict. De markt lijkt positief over een gunstige afloop van die besprekingen. Op 2 maart om middernacht worden importsancties van kracht op honderden miljarden dollars aan Chinese goederen. Eerder deze week zei de Amerikaanse president Donald Trump dat die deadline niet per se in steen is gebeiteld. Dat stemde beleggers hoopvol dat de deadline wordt verlengd, in elk geval tot een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping, ergens in de komende weken.

Marktkenners houden wel een slag om de arm. “Er zijn nog steeds aanzienlijke risico’s dat het conflict escaleert op technologisch gebied”, aldus marktstrateeg Richard Turnill van BlackRock.

Zonder verder macro-economische cijfers op de agenda is het in de Verenigde Staten vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

Olie werd vrijdag ongeveer een half procent duurder.

De euro/dollar noteerde vrijdagmiddag op 1,1334 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1347 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1337 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz boekte in het afgelopen kwartaal een lagere aangepaste winst per aandeel, die duidelijk onder de verwachting uitkwam. Ook is de onderneming inmiddels onderwerp van onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Het onderzoek van de SEC heeft betrekking op inkooppraktijken van Kraft Heinz, waarbij de aandacht uitgaat naar de boekhouding. Dit zorgde voor een extra kostenpost van 25 miljoen dollar. Kraft Heinz staat sinds oktober vorig jaar bij de SEC op de radar. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 12.608 miljoen dollar, dat geheel voor rekening kwam van een afschrijving van in totaal 15.400 miljoen dollar op zijn handelsmerken, waaronder op de goodwill daarvan. Donderdag nabeurs verloor de koers van het aandeel al ruim 20 procent, in de elektronische handel voorbeurs van vrijdag is dat opgelopen naar 26 procent.

Dropbox boekte in het vierde kwartaal van 2018 beter dan verwachte resultaten. In het afgelopen kwartaal zette Dropbox een verlies in de boeken van 9,5 miljoen dollar, ofwel 0,02 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 37 miljoen dollar, ofwel 0,19 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,10 dollar per aandeel, hetgeen beduidend meer was dan de 0,03 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een aangepaste winst van 0,08 dollar per aandeel. Toch lijkt het aandeel ruim zes procent lager te gaan openen.

Andere opvallende koersbewegingen waren er voor Stamps.com en Wayfair. Online postbedrijf Stamps.com kwam donderdag met resultaten en een opvallend zwakke outlook als gevolg van het nieuws dat een exclusieve deal met de US Postal Service niet wordt verlengd. Het aandeel verloor vrijdag meer dan 52 procent.

Interieurbedrijf Wayfair kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en steeg voorbeurs 16 procent.

Voyager Therapeutics zag de beurswaarde met 21 procent toenemen na het tekenen van een deal met AbbVie ter waarde van 1 miljard dollar. De twee farmaceuten gaan samenwerken om antilichamen te ontwikkelen als behandeling tegen de ziekte van Parkinson.

Het advies op Citigroup is door Jefferies verhoogd van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging van 64,00 dollar 73,00 dollar. Voorbeurs kwam er vrijdag in de voorbeurshandel 0,7 procent bij.

Morgan Stanley verhoogde op zijn beurt het advies voor Intel van Gelijkgewogen naar Overwogen. Intel werd voorbeurs 2,6 procent meer waard.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent lager op 2.774,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 25.850,63 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 7.459,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.