(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een verlies, na een een bericht dat de Europese Centrale Bank mogelijk zijn quantitative easing programma eerder dan gepland zou kunnen afbouwen.

De ECB zal zijn obligatieopkopen ter waarde van 80 miljard euro per maand mogelijk een maand eerder terugschroeven dan het geplande einde van het programma in maart 2017, meldde persbureau Bloomberg op basis uitspraken van van functionarissen bij de Europese Centrale Bank.

“Vandaag is mogelijk de dag waarop beleggers zijn begonnen zich voor te bereiden op een renteverhoging wereldwijd en ze speculeren mogelijk dat de ECB zijn programma niet zal verlengen na maart”, zei handelaar Mark Kepner van Themis Trading.

De S&P 500 index daalde 0,7 procent naar 2.148 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent tot 18.140 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 5.282 punten.

De algehele stemming de markt bleef bedrukt, terwijl beleggers het kwartaalcijferseizoen afwachtten, dat volgende week echt van start gaat.

“Het is erg rustig voorafgaand aan de winstcijfers en beleggers houden zich overwegen op de vlakte”, zei handelaar Michael Antonelli van Robert Baird.

Deutsche Bank bleef een belangrijk focuspunt van de markt. De Duitse bank “heeft oilie vervangen als katalisator voor handel”, zei Antonelli.

Het Britse pond kelderde dinsdag naar het laagste niveau in 31 jaar, terwijl beleggers bleven reageren op Brexit-nieuws. Het lagere pond hielp de Britse aandelen aan een record.

Bestuurslid Peter Prate van de ECB waarschuwde dat een langdurige daling van bankaandelen in de eurozone de kredietverstrekking aan bedrijf en particulieren zou kunnen beperken. Hij benadrukte daarmee de zorgen die de ECB heeft over de gevolgen van de extreem lage rente voor de zwakke banken in de eurozone.

Er stond dinsdag geen belangrijk economisch nieuws op de agenda. 

Woensdag staan de mondiale inkoopmanagersindexen van de dienstensector en het ADP banenrapport op de agenda. Op vrijdag staat het officiële banenrapport op de rol. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Deutsche Bank steeg 1,7 procent in New York. Vorige was de Duitse bank sterk gedaald door zorgen over de Amerikaanse autoriteiten die een schikking van 14 miljard dollar zouden willen sluiten inzake de verkoop van hypotheekgedekte effecten. Het aandeel is enigszins hersteld na berichten dat de straf uiteindelijk minder groot zal zijn.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 0,5 procent nadat het bedrijf een nieuwe smartphone lanceerde: de Pixel. 

Rivaal Apple, die de populaire iPhone maakt, steeg 0,3 procent.

Het aandeel Summit Therapeutics won bijna 80 procent nadat het bedrijf een exclusief licentie- en samenwerkingsakkoord sloot met Sarepta Therapeutics, dat 0,8 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.