(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste dinsdag richting een lager slot. Een half uur voor het sluiten van de aandelenmarkten in New York noteerde de S&P 500 index 0,4 procent in de min, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent verloor en de Nasdaq 0,5 procent daalde.

Wereldwijde geopolitieke spanningen creëerden dinsdag risico aversie volgens analisten. Naast de bekoelde relatie tussen Amerika en Rusland na de gifgasaanval in Syrië vorige week, nemen ook de spanningen rond het Koreaans schiereiland toe.

“De kans dat de boel escaleert in Noord-Korea is klein, maar als dit gebeurt, dan wordt het heel snel heel gecompliceerd”, volgens marktstrateeg Salman Ahmed van Lombard Odier Investment Managers. 

Verder is de markt in afwachting van de start van het kwartaalcijferseizoen, zijn de volumes laag vanwege het aanstaande Paasweekend en hopen beleggers nog altijd op meer details over de investeringsplannen van de Amerikaanse president Donald Trump. “De markt wacht op positief nieuws en dat krijgen we nog niet uit de hoek van de regering Trump”, zei marktstrateeg Crit Thomas van Touchstone Investment.

Dat er momenteel meer volatiliteit in de markt merkbaar is, werd onderstreept door de CBOE Volatility Index. Die steeg dinsdag richting het hoogste niveau sinds net na de uitverkiezing van Trump in november. 

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het aantal vacatures in Amerika bleek in februari gestegen, terwijl het ondernemersvertrouwen binnen het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in maart licht afnam. 

Olie herstelde na een dip. De mei-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,32 dollar, of 0,6 procent, hoger op 53,40 dollar. Aanvankelijk stond de olieprijs dinsdag onder druk vanwege de zorgen over de toenemende Amerikaanse olie-output maar berichten dat Saoedi-Arabië de afgesproken OPEC productiedeal met nog eens zes maanden wil verlengen, stelden beleggers gerust. Volgende richtpunt voor de prijs is een aantal Amerikaanse voorradenrapporten en het maandrapport van de OPEC.

De euro/dollar noteerde een half uur voor het slot in New York op 1,0609. Bij de slotbel in Europa verhandelde het muntpaar op 1,0624 en bij aanvang van de handelsdag op 1,0587.

Bedrijfsnieuws

Blikvanger in negatieve zin was United Continental Holdings. Het aandeel daalde 2,1 procent. Het luchtvaartconcern kan momenteel op forse kritiek rekenen, nadat videobeelden verschenen waarop te zien is hoe een passagier op een overboekte vlucht van United hardhandig uit het vliegtuig wordt verwijderd. 

Rivaal American Airlines deed het beter en steeg 3,6 procent, nadat de outlook werd verhoogd. 

Woensdag zal sectorgenoot Delta Air Lines, dat dinsdag 0,3 procent won, als een van de eerste Amerikaanse bedrijven resultaten over het afgelopen kwartaal publiceren. Verder volgen deze week ook een aantal grote Amerikaanse banken met kwartaalpublicaties.

Disney steeg 0,6 procent nadat Goldman Sachs zijn koopaanbeveling bevestigde met een plaatsing op de Conviction Buy lijst.

Tesla, dat maandag nog naar een recordniveau steeg, leverde dinsdag 1,0 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.