Wall Street is vrijdag op weg richting een lager slot, op een rustige handelsdag met weinig richtinggevende gebeurtenissen.

De S&P 500 index daalde een half uur voor het einde 0,1 procent naar 2.184,94 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent tot 18.567,14 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood op 5.237,17 punten.

De aandacht ging wederom uit naar het tijdspad van de Federal Reserve voor het verhogen van de rente. Afgelopen week hebben meerdere Fed bestuurders hier uitspraken over gedaan en woensdag werden de notulen van de laatste bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve bekendgemaakt. Toch kwamen hier weinig concrete aanwijzingen uit naar voren.

John Williams van de Fed in San Francisco zei donderdagavond dat hij liever eerder dan later een verhoging van de belangrijkste rentetarieven zag. Deze uitspraak doet vermoeden dat Williams voorstander is van een renteverhoging in september.

President William Dudley van de New York Fed zei eerder al dat een verhoging in september tot de mogelijkheden behoorden, terwijl de Dennis Lockhart van de Federal Reserve in Atlanta sprak over tenminste één renteverhoging dit jaar.

Maar uit de notulen kwam het beeld naar voren dat er verdeeldheid bestaat binnen de centrale bank over wanneer en hoe vaak de rente dit jaar omhoog moet.

De markten kijken daarom uit naar een toespraak van Fed voorzitter Janet Yellen komende week vrijdag in Jackson Hole.

De olieprijzen sloten vrijdag hoger en zetten op weekbasis een flinke stijging van dik 9 procent neer.

De september future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,30 dollar hoger, of 0,6 procent, op 48,52 dollar.

Een half uur voor de slotbel in New York noteerde de euro tegenover de dollar op 1,1325. 

Bedrijfsnieuws

Deere & Company heeft in het laatste kwartaal als gevolg van de neergang in de landbouw en zwakke markten voor bouwmaterieel een lagere winst en omzet geboekt. De fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel verhoogde desondanks wel de winstverwachtingen voor het volledige jaar. Het aandeel steeg bijna 13 procent.

Gap steeg ruim 3 procent, ondanks dat de kledingfabrikant donderdag nabeurs bekendmaakte dat de omzet in het tweede kwartaal was gedaald. De omzetdaling was minder scherp dan was voorzien, maar Gap zei dat de zwakke marktomstandigheden ook in de rest van het jaar kunnen aanhouden.

De koers van Foot Locker steeg met dik 11 procent. De schoenenretailer rapporteerde winst- en omzetcijfers die de verwachtingen overtroffen.

Ook was er aandacht voor Viacom. The Wall Street Journal schreef dat de langdurige machtsstrijd tot een einde lijkt te komen. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.