Wall Street koerste woensdag af op een lager slot. Een half uur voor de slotbel noteerde de Dow Jones index 0,3 procent lager, verloor de S&P 500 0,5 procent en daalde de Nasdaq 0,8 procent.

Biotechaandelen stonden duidelijk onder druk; de iShares Nasdaq Biotechnology ETF verloor ruim 3 procent.

In het algemeen was er weinig dat beleggers vandaag kon inspireren en waren de volumes laag. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bestaande woningverkopen in Amerika in juli met 3,2 procent zijn gedaald, maar veel deden de data niet. 

Olie werd weer goedkoper, onder druk van de gestegen voorraden in Amerika. De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,33 dollar, of 2,8 procent, lager op 46,77 dollar. Brent met levering oktober daalde bijna 2 procent tot krap 49,00 dollar. 

Uit het rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met ruim 2,5 miljoen vaten zijn gestegen. Het totaal aantal voorraden van bijna 524 miljoen vaten is historisch hoog op dit moment. De benzine voorraden stegen ook, zij het fractioneel.

“De voorraden blijven maar groeien”, zei marktkenner Jim Ritterbusch van Ritterbusch & Associates. Volgens Ritterbusch zouden de voorraden deze tijd van het jaar eigenlijk moeten dalen, vanwege het zomerseizoen waarin traditiegetrouw vaker de auto wordt gepakt en raffinaderijen dus meer olie verwerken tot brandstof. “De stijging is ongewoon”, aldus de marktanalist.

Veelal keken beleggers vandaag vooruit naar vrijdag, als voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen haar opwachting maakt tijdens het symposium voor centraal bankiers en economen in Jackson Hole in Wyoming.

“Iedereen wacht met spanning wat Yellen gaat zeggen”, aldus marktstrateeg Phil Orlando van Federated Investors. 

“Een eventuele hint van Yellen om de rente te verhogen wordt gezien als mogelijke barrière voor een verdere opmars van Wall Street”, stelde marktanalist Ron van der Does van IG.

Het valutapaar euro/dollar noteerde een half uur voor het slot in Amerika op 1,1263.

Stijgers en dalers 

Express bevond zich onder de grootste dalers van de dag. Het kleding en retailconcern kwam met tegenvallende tweede kwartaalcijfers en gaf voor het derde kwartaal een outlook die de markt tegenviel. Het aandeel noteerde een half uur voor het slot in New York bijna 25 procent lager.

La-Z-Boy deed het al niet veel beter. De maker van relaxfauteuils kwam met winst en omzetcijfers die onder de verwachting van de markt lagen, waarop het aandeel circa 13 procent daalde.

Mylan verloor 5,6 procent. Het biotechbedrijf kan op kritiek rekenen vanwege het verhogen van de prijs voor EpiPens, een veel gebruikt antiallergiemiddel in de Verenigde Staten. 

Best Buy kreeg meerdere koersdoelverhogingen volgend op de resultaten van de retailer een dag eerder. JPMorgan verhoogde het koersdoel op Best Buy van 30,00 naar 35,00 dollar. RBC Capital stelde het koersdoel opwaarts bij van 36,00 naar 42,00 dollar en bij Raymond James was sprake van een verhoging van 38,00 naar 45,00 dollar. Het aandeel noteerde richting het slot bijna één procent in de plus.

Pfizer stemde in om een deel van de antibiotica-activiteiten van AstraZeneca over te nemen voor circa 1,6 miljard plus royalty’s. Pfizer daalde ruim een half procent. Het Britse AstraZeneca, dat ook in New York genoteerd is, daalde ongeveer één procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.