Wall Street koerst dinsdag af op een lager slot, in afwachting van het Fed-rentebesluit woensdag.

De Dow Jones Industrial Average noteerde circa 30 minuten voor de slotzoemer 0,4 procent lager op 17.658,32 punten, de S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2.072,00 punten en de Nasdaq verloor 0,2 procent tot 4.837,59 punten.

De Federal Open Market Committee (FOMC) is dinsdag begonnen aan de tweedaagse beleidsvergadering, die woensdag afgesloten zal worden met het Fed-rentebesluit. 

Economen voorzien geen verandering in het monetaire beleid van de centrale bank. De Fed zal naast een beleidsverklaring en nieuwe economische prognoses ook een zogenaamde ‘dot plot’ publiceren, waarin de 17 gouverneurs en regionale bank-presidenten de rentetarieven voorspellen.

Het sentiment stond dinsdag tevens onder druk vanwege de groeiende zorgen over een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europa Unie. Op 23 juni vindt het referendum over het Britse EU-lidmaatschap plaats. De vlucht naar vermeende ‘veilige havens’, vanwege de zorgen dat een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit het handelsblok de markt zal destabiliseren leidde er dinsdag toe dat het rendement op 10-jarige bunds voor het eerst onder de nulgrens noteerde.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de prijzen voor geïmporteerde goederen in de VS in mei zijn gestegen met 1,4 procent op maandbasis, Op jaarbasis daalden de importprijzen met 5,0 procent.

Detailhandelsverkopen in de VS zijn in mei op maandbasis gestegen met 0,5 procent.

Tevens werd bekend dat de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in april zijn gestegen, net als de omzet. Op maandbasis stegen de voorraden in april met 0,1 procent, terwijl de stijging op jaarbasis uitkwam op 1,0 procent. De groothandelsomzet steeg met 0,9 procent, terwijl op jaarbasis een daling van 1,3 procent werd gemeld.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in mei gestegen. De vertrouwensindex liep op van 93,6 punten in april naar 93,8 punten afgelopen maand.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,39 dollar lager op 48,49 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1206.

Stijgers en dalers

Apple kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techgigant maandagavond aankondigde dat besturingssysteem Siri beschikbaar komt voor de eigen Mac-computers en andere apps. Verder introduceerde Apple maandag ook WatchOS 3, een nieuw besturingssysteem voor de Apple Watch en kondigde het bedrijf nieuwe mogelijkheden aan voor Apple Pay. Het aandeel steeg 0,1 procent.

NXP Semiconductors daalde 0,1 procent, nadat het chipbedrijf maandag laat bekendmaakte in te stemmen met de verkoop van de divisie Standard Products aan een Chinees consortium voor 2,75 miljard.

Baidu verloor 1,9 procent, ondanks een verlaging van de omzetverwachting.

Revange Therapeutics sloot 28,3 procent lager, nadat het biotechbedrijf maandag laat teleurstellende resultaten rapporteerde voor een behandeling tegen kraaienpootjes.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.