Wall Street koerste donderdagmiddag richting een lagere opening. De future voor de Dow Jones Industrial Average duidde rond de klok van één uur op een verlies van 0,4 procent, terwijl de future voor de Nasdaq 100-index en die voor de S&P 500 0,3 procent lager stonden.

Beleggers reageren donderdag in mineur op de notulen van de Federal Reserve van de beleidsvergadering in april. Die maakten duidelijk dat de meeste beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank denken dat de rente in juni omhoog kan als de economie blijft aantrekken. Daarmee leek de Fed de marktverwachting te willen bijstellen dat een renteverhoging volgende maand te vroeg zou zijn.

Het euro/dollar paar noteerde rond lunchtijd op 1,1204. De dollar dikte flink aan na de publicatie van de notulen van de Fed.

Olie was donderdag goedkoper. Rond de klok van één uur noteerde een vat West Texas Intermediate 2,0 procent lager op 47,24 dollar, terwijl voor een vat Brent 2,4 procent minder werd betaald op 47,72 dollar.

Hoewel de Amerikaanse olievoorraden vorige week onverwacht daalden, stond olie toch onder druk als gevolg van de sterkere dollar.

Vanmiddag komen in de Verenigde Staten twee cijfers uit: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 14 mei en de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over mei. Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een afname met 22.000 aanvragen naar 272.000 aanvragen. Voor de zogeheten Philly Fed staat vooraf een index van 3,0 positief in de prognoses. Over maart was dit 1,6 negatief.

De vicevoorzitter van de Fed, Stanley Fischer, houdt donderdag een speech op een conferentie ter ere van econoom Michael Woodfort. De voorzitter van de Fed van New York, William Dudley, zal later op de middag een toespraak houden over macro-economische trends.

Bedrijfsnieuws

Monsanto noteerde voor de openingsbel in New York 8 procent hoger. Het Duitse Bayer deed woensdagavond een ongevraagd overnamevoorstel, dat nu door de Amerikaanse zadenproducent wordt bestudeerd.

Wal-Mart opent voor opening van de handel in Amerika de boeken. Datzelfde geldt voor Dick’s Sporting Goods. Voorbeurs wordt niet in het aandeel Wal-Mart gehandeld. Het aandeel van Dick’s Sporting Goods steeg 1,4 procent.

Tesla kondigde woensdagavond laat aan 2 miljard dollar te willen ophalen voor productiedoeleinden en om aan belastingverplichtingen te voldoen. Tesla daalde in de elektronische handel in Amerika één procent.

Slotstanden

De Dow Jones index eindigde woensdag 0,02 procent lager op 17.526 punten. De brede S&P500-index steeg 0,02 procent tot 2.047 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,50% tot 4.739 punten.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.