(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste dinsdag af op een hoger slot, maar de winst bleef bescheiden. Een half uur voor de slotbel noteerde de Dow Jones index 0,2 procent hoger, net als de Nasdaq. Eerder op de dag bereikten de indexen wel nieuwe tussentijdse records om vervolgens wat terug te zakken.

De S&P 500 hield het kort voor de slotbel bij een vrijwel vlakke stand.

Hoewel bedrijfscijfers tot nu toe aardig zijn, worden beleggers gevangen in politieke onzekerheid door het beleid van de nieuwe Amerikaanse president Trump. Mede daarom was er dinsdag veel aandacht voor Amerikaanse handelscijfers, omdat Trump een redelijk protectionistisch beleid wil gaan voeren en veel kritiek heeft op het forse handelstekort van Amerika met een aantal landen, waaronder buurland Mexico.

In december daalde het tekort op de Amerikaanse handelsbalans naar 44,26 miljard van 45,73 miljard dollar een maand eerder maar over heel 2016 kwam het handelstekort op het hoogste niveau uit in vier jaar, op 502 miljard dollar. De laatste keer dat Amerika een handelsoverschot had, was in 1975.

Toch zijn beleggers in het algemeen wel positief over Amerikaanse aandelen, volgens marktkenner Omar Aguilar van Charles Schwab Investment Management. “Als je naar de lange termijn kijkt, dan verbeteren de bedrijfsresultaten en de economie groeit en dat is het belangrijkste”, volgens Aguilar.

De olieprijs is dinsdag verder gedaald, onder druk van een sterkere dollar en de toenemende zorgen over de Amerikaanse olieproductie. De maart-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,84 dollar of 1,6 procent, tot 52,17 dollar. 

De euro noteerde een half uur voor het slot in New York op 1,0697 dollar. Het muntpaar verhandelde bij het slot in Europa op 1,0699 terwijl er dinsdagochtend een koers van 1,0667 op de borden stond.

Bedrijfsnieuws

De nettowinst van General Motors is in het vierde kwartaal gedaald van circa 6,3 miljard naar 1,8 miljard dollar, onder druk van valutaire tegenwind. De sterke operationele marges in Noord-Amerika zorgden er wel voor dat de onderliggende resultaten van GM in lijn waren met die van grote concurrenten. Het aandeel daalde evenwel een dikke 4 procent. Sectorgenoten als Ford en Fiat Chrysler leverden achtereenvolgens 1,4 en 5,3 procent in.

Modehuis Michael Kors verloor een dikke 11 procent. Dinsdag verlaagde het concern de outlook voor het vierde kwartaal en heel het gebroken boekjaar, nadat de omzet in het derde kwartaal met ruim 3 procent daalde tot 1,35 miljard, wat nipt onder de marktverwachting was.

Retailer Gap hield het bij een bescheiden verlies van ongeveer een procent, hoewel het concern maandagavond meldde dat men een hogere winst verwacht voor het boekjaar, dankzij een beter dan verwacht feestdagenseizoen.

Twenty-First Century Fox daalde 1,5 procent, nadat het concern maandag een daling van de omzet rapporteerde, hoewel de opbrengsten wel boven verwachting waren. De winst steeg met 27 procent, onder meer dankzij hogere opbrengsten bij de sportzender en door politieke advertenties.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.