(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag rond de klok van drie uur op een overwegend hogere opening voor Wall Street. De openingsindicatie voor de S&P 500 lag op een stijging van 0,1 procent en voor de Nasdaq op een plus van 0,2 procent. De Dow Jones index opent vermoedelijk fractioneel hoger.

Wall Street sloot dinsdag verdeeld, waarbij de S&P 500 een nieuw record uit het vuur sleepte, maar de Dow Jones index juist onder druk stond door tegenvallende kwartaalcijfers van Goldman Sachs. Verder speelde ook het politieke sentiment rond president Trump een rol, nadat nieuwe pogingen van zijn Republikeinse partij om Obamacare te vervangen mislukten. Techaandelen waren wel in trek, onder meer door de koerssprong van Netflix in reactie op sterke kwartaalcijfers.

Woensdag is sprake van herstel, ook voor de dollar, hoewel analist Lukman Otunuga van FXTM erop wees dat de greenback gevoelig blijft voor al het nieuws rondom de centrale banken, zoals bijvoorbeeld het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdag.

De euro/dollar noteerde woensdag rond de klok van drie uur op 1,1534 en daarmee vrijwel stabiel ten opzichte van de koers vanochtend vroeg. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1556 op de borden.

“Het momentum voor de dollar blijft negatief en het lichte herstel dat we momenteel zien, laat zich vooral verklaren door winstnemingen van handelaren met shortposities”, legde Konstantinos Anthis van ADS Securities uit.

Op macro-economisch vlak kregen beleggers woensdagmiddag inzicht in de cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. In juni stegen de woningbouw en het aantal afgegeven bouwvergunningen op zowel maand- als jaarbasis. 

Belangrijk voor de oliemarkt is het wekelijkse olievoorradenrapport van overheidsorgaan EIA. Dinsdagavond liet het rapport van industriegroep API, veelal een voorbode voor de cijfers van woensdag, een stijging van de voorraden zien van 1,6 miljoen vaten.

Olie noteerde vanmiddag licht hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent op 46,40 dollar, terwijl een september-future Brent 0,3 procent opliep naar 49,00 dollar.

Bedrijfsnieuws

Morgan Stanley opende vanmiddag als laatste grote Amerikaanse bank de boeken. Eerder bleken de resultaten van zwaargewichten als Goldman Sachs en JPMorgan onderliggend teleurstellend maar die van Morgan Stanley vielen de markt mee want het aandeel steeg in de voorbeurshandel 3,3 procent. De winst en omzet waren beter dan verwacht maar net als bij rivalen zorgde een lage marktvolatiliteit voor een lichte daling van de omzet bij de obligatiehandel.

IBM kwam dinsdag nabeurs al met lagere winst- en omzetcijfers waarop de Amerikaans beurs woensdag zal reageren. De winstcijfers waren wel beter dan verwacht maar de omzet viel weer tegen. “Het verhaal wordt vervelend”, schreef Barclays, dat erop wees dat Big Blue veel investeert in nieuwe technologieën zonder al teveel positieve impact om de resultaten. Het aandeel leverde voorbeurs bijna 3,0 procent in.

Verder komen Alcoa, American Express en Qualcomm woensdag na het slot in New York met kwartaalcijfers.

Vertex Pharmaceuticals kwam dinsdagavond laat met positieve klinische resultaten rondom een aantal potentiële behandelingen tegen taaislijmziekte. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel meer dan 26 procent naar 166,50 dollar.

De resultaten zijn een bittere pil voor het Belgisch-Nederlandse Galapagos, dat ook een notering heeft in New York. Het concern gaf tijdens zijn R&D dag vorige maand juist aan dat de eerste patiëntenstudie met de zogenoemde ’triple combo’ behandeling tegen taaislijmziekte zijn uitgesteld tot in het vierde kwartaal. Galapagos loopt circa zes tot negen maanden achterloopt op zijn Amerikaanse concurrent. In New York verloor het aandeel Galapagos vanmiddag meer dan 6 procent. 

McCormick neemt de voedingstak van het Britse Reckitt Benckiser over voor ruim 4 miljard dollar. Mediaberichten stelden afgelopen weekend nog dat ook Unilever interesse zou hebben. Het aandeel McCormick verloor woensdagmiddag 2,9 procent. Unilever steeg in New York 1,0 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag gemengd gesloten. De S&P 500 index eindigde 0,1 procent hoger op 2.460,61 punten en daarmee een nieuw record, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 21.574,73 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent in de plus op 6.344,31 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.