(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag vermoedelijk licht hoger openen. Een half uur voor de bel lag de openingsindicatie op een plus van 0,1 procent voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq.

Eerder op de middag leek Wall Street nog licht lager te openen. De Amerikaanse beurzen maken zich op voor een lang Paasweekend. Goede Vrijdag wordt niet gehandeld, maar op maandag, Tweede Paasdag wel. In Europa blijft de beursvloer vrijdag en maandag leeg.

Woensdag bleven de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. Opnieuw bleek de gezondheidszorgsector de gebeten hond, met aandelen van zorgverzekeraars die onderuit gingen. “De politieke onzekerheid zet druk op deze aandelen en dus willen beleggers er vanaf”, aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Hij ziet met het Paasweekend in het vooruitzicht de afgelopen dagen bovendien lagere volumes op de aandelenmarkten.

Donderdag focust de markt zich vermoedelijk op een nieuwe stroom aan bedrijfscijfers, een aantal beursgangen en macro-economische data.

De aanvragen voor een uitkering daalden afgelopen week opnieuw, terwijl de Amerikaanse detailhandel de verkopen in de maand maart flink zag aantrekken. De stijging van 1,6 procent, die volgde op een daling van 0,2 procent in februari, was beter dan de toename met 1,0 procent die werd voorzien.

De zogenoemde Philly Fed index toonde een minder sterke groei van de bedrijvigheid in de regio Philadelphia in de maand april.

De euro noteerde op 1,1246 dollar. Woensdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1299. Olie werd donderdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alcoa opende woensdag nabeurs de boeken. In het eerste kwartaal dook de aluminiumproducent in de rode cijfers, met name vanwege een reorganisatielast die het bedrijf nam vanwege strategische aanpassingen in de activiteiten. Dat speelt ook in het tweede kwartaal een rol, waarschuwde Alcoa, dat erop rekent dat de vraag naar aluminium dit jaar minder sterk groeit dan eerder gedacht. In de voorbeurshandel verloor het aandeel donderdag 2,6 procent.

Donderdag openden onder meer Philip Morris, Honeywell, PPG Industries, ManPowerGroup, American Express en Schlumberger de boeken.

Philip Morris zag de winst en omzet dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht. De afgegeven outlook was conform eerder uitgesproken verwachtingen. Het aandeel steeg 0,4 procent.

Honeywell kwam met positieve kwartaalcijfers en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar, waarop het aandeel in de elektronische handel 1,4 procent steeg.

PPG Industries kende een moeilijker kwartaal vanwege de uitdagende economische omstandigheden maar de sectorgenoot van AzoNobel rekent wel op een verbetering in de komende tijd. Het aandeel steeg ruim 2 procent.

ManpowerGroup, dat bezig is met een reorganisatie, draaide minder omzet. De trend stabiliseerde wel en het concern rekent erop dat de resultaten zullen aantrekken. In de voorbeurshandel steeg het aandeel licht.

American Express behaalde afgelopen kwartaal minder winst, maar die was wel boven verwachting. De omzet nam toe maar bleef juist onder de consensus. Wel trokken zowel consumenten als zakelijke klanten vaker hun Amex creditcard. De outlook werd gehandhaafd. In de voorbeurshandel daalde het aandeel ruim een procent.

Schlumberger voorziet een verbetering van de oliemarkt in de komende tijd, maar presteerde het afgelopen kwartaal wel slechter dan in de drie maanden ervoor. De omzet steeg en was beter dan verwacht. In de voorbeurshandel steeg het aandeel een procent.

DowDuPont kwam donderdag met een nieuwe omzetwaarschuwing voor zijn agrarische tak, waar slecht weer de levering van zaden parten speelde in het eerste en vermoedelijk ook tweede kwartaal. Het aandeel verloor een procent.

Verder vinden vanmiddag een tweetal IPO’s plaats, die van social mediabedrijf Pinterest en en aanbieder van cloud videodiensten Zoom Video Communications.

Pinterest, bekend van zijn digitale prikbord, brengt 75 miljoen aandelen naar de Amerikaanse beurs voor 19 dollar per stuk, want boven de bandbreedte is die het bedrijf eerder aangaf. De begeleiders van de IPO hebben daarnaast de optie om nog eens ruim 11 miljoen aandelen te kopen.

Zoom brengt bijna 21 miljoen aandelen naar de beurs voor 36,00 dollar per stuk. Eerder lag de uitgifteprijs nog op maximaal 35 dollar.

Slotstanden woensdag

De Dow Jones index eindigde woensdag vrijwel vlak op 26.449,54 punten, de S&P 500 daalde 0,2 procent en sloot op 2.900,45 punten en de Nasdaq sloot op 7.996,08 punten, een daling van krap 0,1 procent ten opzichte van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.