(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste vrijdag af op nieuwe recordslotstanden. Een half uur voor het slot noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent in de plus, waarmee het de langste winstreeks is sinds juni 2014. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en de Nasdaq stond 0,5 procent hoger.

“De rally duurt voort maar het wordt aan de bovenkant wel wat krapper”, volgens marktstrateeg Richard Hastings van Seaport Global Securities. Volgens hem is dit een normale ontwikkeling.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees erop dat beleggers vrijdag bij een gebrek aan grote macro-economische factoren, de tijd namen om het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van donderdag te overdenken en vast vooruit te kijken naar dat andere belangrijke rentebesluit; dat van de Federal Reserve, dat volgende week woensdag wordt bekendgemaakt.

Noemenswaardig macro-economisch nieuws was er inderdaad nauwelijks. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan is halverwege deze maand gestegen tot 98,0. Verder daalden de groothandelsvoorraden in Amerika in oktober met 0,4 procent. Per saldo deden de publicaties weinig.

Olie werd vrijdag duurder in aanloop naar een bijeenkomst dit weekend in Wenen tussen leden van de OPEC en diverse grote producenten die niet zijn aangesloten bij het oliekartel. Een januari-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,66 dollar, of 1,3 procent, hoger op 51,50 dollar. Op weekbasis verloor de olieprijs evenwel krap een half procent.

De euro/dollar noteerde een half uur voor het slot in Amerika op 1,0553. Bij het slot van de Europese aandelenmarkten stond er een stand van 1,0546 op de borden, terwijl het muntpaar vrijdagochtend op 1,0606 noteerde.

Bedrijfsnieuws

Coca-Cola maakte vrijdag bekend dat CEO Muhtar Kent volgend jaar vertrekt. Kent, die sinds 2008 de scepter zwaaide bij Coca-Cola en wel bestuursvoorzitter blijft, wordt per 1 mei 2017 opgevolgd door James Quincey, die sinds 2015 operationeel directeur. Het aandeel Coca-Cola steeg richting het slot in New York 2,5 procent.

General Electric maakte bekend het kwartaaldividend te verhogen met 4,3 procent tot 0,24 dollar. Het was voor het eerst sinds december 2014 dat het dividend werd verhoogd. Een half uur voor het slot steeg het aandeel General Electric 0,8 procent.

Aandelen van Broadcom waren vrijdag in trek, nadat de chipmaker donderdagavond met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam. Hoewel er onder de streep een verlies van 668 miljoen dollar restte, kwam de aangepaste winst wel boven de marktverwachting uit. Verder wist Broadcom de omzet in het vierde kwartaal meer dan te verdubbelen en waren beleggers blij met het aangekondigde interimdividend van 1,02 dollar. Het aandeel Broadcom steeg 4,5 procent.

Het aandeel 21st Century Fox stond een half uur voor het slot 1,7 procent lager. Vrijdag werd bekend dat het Amerikaanse mediaconcern een overname van het Britse televisienetwerk Sky overweegt. 21st Century Fox, dat al een belang in Sky heeft van 39,1 procent, zou een indicatief bod hebben gedaan van 10,75 Britse pond. Het aandeel Sky won in Londen bijna 27 procent op het nieuws.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.