(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag dinsdag op koers voor een overwegend groen slot. Een half uur voor de slotbel noteerde de Dow Jones index een half procent in de plus. De S&P 500 won 0,3 procent en techbeurs Nasdaq hield het bij een fractionele daling.

Voor beleggers zijn er momenteel een aantal ingrediënten die de stemming bepalen. Natuurlijk houdt de markt al het nieuws rond de mondiale handelsoorlog in de gaten, hoewel het op dat gebied dinsdag even rustig was. De komende dagen zullen de spanningen vermoedelijk weer oplaaien tijdens de NAVO top in Brussel.

“Bij een gebrek aan slecht nieuws gaan we omhoog”, verklaarde vermogensbeheerder Kim Forrest van Fort Pitt Capital de opwaartse beweging van dinsdag.

Handelaar Konstantinos Anthis van ADS Securities wees erop dat beleggers hun focus verleggen naar het begin van het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen. Vrijdag komen de eerste financials met tweede kwartaalcijfers. Analisten verwachten na een sterk eerste kwartaal opnieuw prima resultaten voor de grootste Amerikaanse banken.

“Men zal vooral letten op de ontwikkelingen in de leningportefeuille omdat die tot nu toe achter bleven bij de verwachtingen”, volgens analist Sheraz Mian van Zacks. Ook zullen beleggers benieuwd zijn naar de invulling van aandeleninkoopprogramma’s die recent groen licht hebben gekregen naar aanleiding van de stresstesten van de Federal Reserve.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juni is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 107,8 in mei naar 107,2 afgelopen maand. Ondanks de daling meent hoofdeconoom Bill Dunkelberg van NFIB dat het vertrouwen in het mkb nog altijd “verbazingwekkend optimistisch” is.

Het aantal vacatures in Amerika is in mei gedaald. In die maand waren er 6,6 miljoen openstaande vacatures, tegenover 6,8 miljoen in april. Op jaarbasis was wel sprake van een stijging, want in mei 2017 kwam het aantal openstaande vacatures uit op 5,7 miljoen stuks.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,1745 en daarmee vrijwel gelijk aan de koers dinsdagochtend. Bij het sluiten van de handel in Europa verhandelde het muntpaar op 1,1727.

De olieprijs bewoog dinsdag wat volatiel maar steeg uiteindelijk wel. Op een settlement van 74,11 dollar per vat steeg de olieprijs 0,26 dollar, of 0,4 procent ten opzichte van maandag. De olieprijs profiteerde van productie-onderbrekingen in onder meer Noorwegen en Gabon, waar oliewerkers staken. Het EIA voorspelde echter ook dat de Amerikaanse productie volgend jaar harder stijgt. Dat zorgde voor kortstondige prijsdruk.

Bedrijfsnieuws

JPMorgan, CitiGroup en Wells Fargo komen vrijdag met kwartaalresultaten maar stonden in de aanloop naar die cijfers onder druk. JPMorgan daalde een half procent net als Wells Fargo. Citigroup leverde een procent in.

The Financial Times berichtte dinsdag dat 21st Century Fox voorbereidingen treft om het overnamebod van Comcast op het Britse Sky te overtreffen. Comcast noteerde 0,6 procent lager, terwijl 21st Century Fox juist 0,6 procent steeg.

PepsiCo steeg ruim 4 procent na sterke kwartaalcijfers. De frisdrankgigant boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,8 miljard dollar, ofwel 1,28 dollar per aandeel, op een omzet van ruim 16 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,61 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,53 dollar per aandeel.

Tesla heeft volgens persbureau Bloomberg plannen voor een fabriek in China met een productiecapaciteit van 500.000 auto’s per jaar. Het aandeel steeg 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.