Wall Street stevent donderdag af op een overwegend lager slot, onder druk van lage olieprijzen. De aandacht ligt vooral op het banenrapport dat vrijdag bekend wordt gemaakt.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,3 procent lager op 17.853,70 punten, de S&P 500 futures daalden 0,3 procent tot 2.093,57 punten en de Nasdaq noteerde 0,2 procent hoger op 4.868,64 punten.

Olieprijzen verloren flink terrein, na een tegenvallend olievoorradenrapport. De daling in de afgelopen week kwam veel lager uit dan was verwacht.

De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate sloot bijna 5 procent lager op 45,14 dollar.

Maar de focus van de financiële markten is vooral gericht op het Amerikaanse arbeidsrapport, dat vrijdagmiddag om 14.30 uur verschijnt. Deze publicatie is van belang omdat het als één van de belangrijkste graadmeters geldt voor de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Een maand geleden vielen de banencijfers tegen toen bleek dat er in mei slechts 38.000 banen waren bijgekomen. Dat was de traagste groei in vijf jaar tijd. Veel beleggers kozen er donderdag dan ook voor om hun kruit droog te houden om te zien wat de arbeidscijfers zullen brengen.

De markt wacht op “een teken dat de Amerikaanse economie niet op de rand van de afgrond staat”, zei hoofd econoom Kent Engelke van Capitol Securities Management.

Het donderdag bekendgemaakte ADP banenrapport liet zien dat het aantal banen in de private sector is toegenomen in juni. Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 172.000 stuks. Verwacht was een groei van 151.000 banen.

Tevens bleken het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de afgelopen week te zijn gedaald. De wekelijkse uitkeringsaanvragen namen ten opzichte van de voorgaande week met 16.000 af naar 254.000.

De euro noteerde circa een half uur voor het slot in New York op 1,1054.

Stijgers en dalers

PepsiCo was één van de fondsen die kon rekenen op aandacht, na bekendmaking van de resultaten over het tweede kwartaal. De Amerikaanse frisdrankgigant bleek positiever te zijn geworden over de winstverwachtingen voor het volledige jaar en de koers steeg met 1,6 procent. Het concern wil dit jaar 7 miljard dollar aan aandeelhouders uitkeren in de vorm van een dividenduitkering van circa 4 miljard dollar en een aandeleninkoopprogramma ter waarde van zo’n 3 miljard dollar.

SemiLEDS steeg maar liefst bijna 225 procent. De onderneming zei woensdagavond dat Peter Chiou 577.000 aandelen koopt voor 5,00 dollar per stuk. Woensdag sloot de koers op 3,30 dollar.

De koers van Humana verloor dik 10 procent. Donderdag schreef een vakblad dat het Amerikaanse ministerie van justitie grote bezorgdheid had over de geplande fusie tussen de gezondheidszorgbedrijven Humana en Aetna, die bijna een jaar geleden werd aangekondigd.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.