(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste woensdagavond af op een verdeeld slot. De breed samengestelde S&P 500 index daalde 0,1 procent en techbeurs Nasdaq leverde 0,6 procent in. De Dow Jones index wist zich wel in het groen te handhaven en steeg 0,3 procent.

Volgens marktstrateeg Karyn Cavanaugh van Voya Investment Management gaat het beleggers echt om sterke kwartaalcijfers die de aandelenmarkten verder omhoog kunnen drijven. Met de tegenvallende cijfers waar bijvoorbeeld Apple dinsdagavond mee kwam, lijkt daar vooralsnog geen sprake van. 

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de bedrijvigheid binnen de Amerikaanse dienstensector in oktober verder is aangetrokken. De inkoopmanagersindex steeg van 52,3 in september naar 54,8 in oktober, wat het hoogste niveau sinds november 2015 markeerde. Verder stegen de verkopen van nieuwe eengezinswoningen in september met 3,1 procent op maandbasis en met 29,8 procent ten opzichte van september 2015. 

De olieprijs kon woensdag niet profiteren van een daling van de olie- en benzinevoorraden in Amerika. Zorgen over een productiedeal binnen de OPEC wogen zwaarder. De december-future op een vat West Texas Intermediate sloot op de Nymex 0,78 dollar, of 1,6 procent lager op 49,18 dollar. Daarmee raakte het niveau van 50 dollar weer uit zicht.

De euro/dollar noteerde een half uur voor het slot in New York op 1,0910. Bij het Europese slot bewoog het muntpaar op 1,0920 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag op 1,0884.

Stijgers en dalers

Apple werd woensdag afgestraft voor de teleurstellende omzetcijfers die het dinsdagavond vrijgaf en verloor 2,6 procent, waarmee de techreus druk zette op de Nasdaq. “Het was geen slecht kwartaal maar wanneer je kwartaalcijfers presenteert net nadat het aandeel sterk is gestegen, dan moet het wel een heel sterk kwartaal zijn en dit was niet het geval”, volgens vermogensbeheerder Michael Binger van Gradient Investments.

Tegenover het verlies voor het aandeel Apple, stond een mooie koerssprong omhoog voor Boeing, dat bijna 5,0 procent steeg en daarmee de Dow in het groen hield. De vliegtuigbouwer rapporteerde woensdag beter dan verwachte resultaten en verhoogde de winst-outlook. 

Coca-Cola boekte afgelopen kwartaal minder winst en omzet, maar de resultaten waren wel boven verwachting. De frisdrankproducent deed het vooral goed binnen ontwikkelde markten. Het aandeel koerste woensdag richting het slot 0,1 procent in de plus. 

Comcast kon in het afgelopen kwartaal profiteren van een stijging van het aantal abonnees, terwijl onderdeel NBCUniversal meer kijkers trok dankzij de Olympische Spelen. Het aandeel daalde desondanks met 2,7 procent

Mondelez zag de omzet in het derde kwartaal afnemen, maar was wel positiever over de verwachtingen voor heel het jaar. Het aandeel van de chocolaproducent steeg een half uur voor het slot ruim 4,0 procent.

Tesla Motors, dat woensdag na de slotbel cijfers bekend maakt, noteerde tijdens de handel 0,4 procent lager. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.