(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag op weg naar een verdeeld slot, nadat de OPEC een overeenkomst wist te bereiken over vermindering van de olieproductie. 

De toonaangevende S&P 500 index noteerde een half uur voor de slotbel vlak op 2.205,48 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 19.176,38 punten en de Nasdaq noteerde 1,0 procent lager op 4.827,64 punten.

Het draaide vandaag vooral om de bijeenkomst van Organisatie van olie-exporterende landen in Wenen. Hoewel er van te voren veel twijfel bestond wisten de leden van het oliekartel een akkoord te bereiken over het terugbrengen van de olieproductie. De productie zal worden verlaagd met 1,2 miljoen vaten per dag naar 32,5 miljoen vaten per 1 januari 2017. 

“Veel mensen hadden niet verwacht dat dit zou gebeuren, maar als de landen daadwerkelijk de productie verlagen dan is het onvermijdelijk dat de olieprijzen omhoog gaan waardoor energie aandelen ook stijgen”, zei handelaar Michael Matousek van Global Investors Inc.

Olie noteerde stevig in het groen vanwege de productiedeal. Een januari-future West Texas Intermediate steeg een half uur voor de slotbel 8,3 procent op 48,99 dollar, terwijl een januari-future Brent 8,9 procent duurder werd op 50,45 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0599. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0625 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0649 op de borden. 

Woensdag werd ook het Beige Book van de Federal Reserve gepubliceerd. Daarin viel te lezen dat de meeste regio’s in Amerika nog steeds een economische groei lieten zien. Wel bleek dat er sprake was van onzekerheid in de nasleep van de verrassende overwinning van de presidentsverkiezingen door Donald Trump.

Bedrijfsnieuws

In reactie op het OPEC akkoord steeg Marathon Oil bijna 20 procent, won Newfield Exploration krap 15 procent, steeg Transocean bijna 17 procent en noteerde Murphy Oil ruim 15 procent in het groen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.