Wall Street koerste woensdagavond richting een verdeeld slot, waarbij beleggers gas terugnamen na de recente rally. 

De Dow Jones index en de S&P 500 bleven woensdag weliswaar dicht bij hun recordniveaus, maar er was sprake van een adempauze voordat het kwartaalcijferseizoen echt losbarst.

Een half uur voor het slot noteerde de Dow Jones index 0,1 procent hoger op 18.364,55 punten, noteerde de S&P 500 vrijwel vlak op 2.151,72 punten en daalde de Nasdaq 0,3 procent op 5.009,58 punten.

Volgens handelaar Larry Weiss van Instinet kunnen de indexen alleen maar verder omhoog als blijkt dat de winstcijfers van bedrijven verbeterd zijn. Dat terwijl voor het vijfde kwartaal op rij gemiddeld een daling wordt verwacht, volgens data van FactSet.

“De geluiden die we horen zijn dat beleggers vooral bang zijn niet voldoende rendement te behalen aan Amerikaanse aandelen. Er zijn niet veel beleggers die momenteel long willen gaan”, aldus de marktvorser.

Vermogensbeheerder Thomas Wilson van Brinker Capital was verrast door het snelle herstel van de Amerikaanse aandelenmarkten na de Brexit.

Het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond verscheen, bevatte weinig verrassingen. De Amerikaanse economie groeit nog altijd gematigd, bleek uit de verslaglegging van de twaalf districten. 

De olieprijs is woensdag gedaald, onder druk van Amerikaanse overheidscijfers waaruit bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten op een recordniveau staan.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie daalde aan de Nymex 4,4 procent, of 2,05 dollar, tot 44,75 dollar. Dat was het laagste niveau in twee maanden. Brent met levering september werd ook ruim 4 procent goedkoper. 

Woensdag kwam de Amerikaanse Energy Information Administration met tegenvallende cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten. Die daalden vorige week met ruim 2,5 miljoen vaten maar dat was minder dan verwacht. De totale commerciële voorraden van olie en raffinageproducten stegen vorige week tot bijna 1,4 miljard en dat is een recordniveau, volgens de EIA.

Op macro-economisch vlak werd vandaag bekend dat de importprijzen in juni met 0,2 procent zijn gestegen. Het tekort op de Amerikaanse begroting steeg in juni op jaarbasis met bijna 21 procent tot 523 miljard dollar, waarmee het hoogste tekort in bijna twee jaar werd gemarkeerd.

De euro noteerde circa een half uur voor het slot in New York ten opzichte van de dollar op 1,1105, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 1,3155 waard was. 

Zilver steeg woensdag tot rond het hoogste niveau in twee jaar, op 20.413 dollar per ounce, terwijl voor goud ongeveer een half procent meer werd betaald op ruim 1.343 dollar per ounce.

Stijgers en dalers

Tesla maakte woensdag bekend dat het zijn terugkoop- en leaseprogramma voor elektrische voertuigen per 1 juli heeft stopgezet, om de kosten te drukken. Ook werd de prijs van zijn Model X 60D verlaagd. Het aandeel daalde richting het slot 1,2 procent.

Walgreens Boots Alliance steeg ruim een half procent. De drogisterijketen verhoogde woensdag het dividend met ruim 4 procent tot 0,375 dollar.

Uitschieters waren Juno Therapeutics, dat bijna 11 procent won nadat de farmaceut dinsdag laat bekendmaakte zijn testonderzoek voor een potentiële behandeling tegen leukemie te hervatten, en SemiLEDS dat bijna 18 procent daalde. Dinsdagavond maakte de LED-chipproducent bekend dat de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 18 procent is gedaald, terwijl onder de streep een nettoverlies restte.

Yum! Brands, moederbedrijf van fastfoodketens KFC en Pizzahut, noteerde vrijwel vlak in aanloop naar zijn kwartaalpublicatie, na het slot van Wall Street.

Amerikaanse banken noteerden woensdag verdeeld. Morgen trapt JP Morgan Chase het cijferseizoen voor financials af. Woensdag noteerde het aandeel kort voor het slot bijna een half procent lager, terwijl Goldman Sachs 0,6 procent steeg, Morgan Stanley 0,9 procent daalde en Bank of America 1 procent afstond.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.