Wall Street gaat woensdag naar verwachting verdeeld openen, na een reeks aan bedrijfscijfers en voorafgaand aan de bekendmaking van het wekelijkse olierapport en de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur 0,1 procent lager, de S&P futures noteerden vlak en de futures op de Nasdaq stegen met 0,1 procent.

De handelsdag staat in het teken van de notulen van de laatste bijeenkomst van het stelsel van centrale banken van 26 en 27 juli, nadat voorzitter William Dudley van de New York Fed een dag eerder tijdens een televisie interview meldde dat een nieuwe renteverhoging van de Fed steeds dichterbij komt en dat de kans dat de centrale bank de rente verhoogt in september aanwezig is.  

Voorzitter Dennis Lockhart van de Altanta Fed vulde Dudley aan en meldde vertrouwen te hebben in de vooruitzichten van de Amerikaanse economie en zei als gevolg daarvan ten minste één renteverhoging dit jaar niet uit te sluiten.

Volgens Lockhart ligt de Amerikaanse economie er beter bij dan recente cijfers wellicht doen vermoeden. Inzoomend op de laatste groeicijfers laten de wekelijkse omzetcijfers volgens de bankier een zelfde beeld zien als tijdens het herstel zeven jaar geleden in de zomer van 2009.

Eerder dan de notulen kan het wekelijkse olierapport mogelijk voor beweging zorgen. In de afgelopen weken bleek dit rapport vaak richtinggevend te zijn voor aandelenmarkten.

Voorafgaand aan de publicatie daalden de olieprijzen. De september-future voor een vat West Texas Intermediate olie daalde 0,5 procent tot 46,34 dollar. Brent zakte 0,3 procent in tot 49,09 dollar.

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,1270. 

Stijgers en dalers

Bedrijven die de boeken openden, konden weer op aandacht rekenen. Target rapporteerde lagere resultaten en verlaagde bovendien de winstverwachting voor het volledige jaar. De winkelketen zei op koers te liggen met het kostenbesparingsdoel van 2 miljard dollar. Het aandeel daalde voorbeurs met bijna 6 procent.

Ook Lowe’s daalde, met bijna 5 procent, na tegenvallende resultaten. De Amerikaanse doe-het-zelf-keten verlaagde de winstverwachtingen voor het volledige jaar. Lowe’s zei dit jaar van plan te zijn om 45 nieuwe winkels te openen.

Staples heeft in het tweede kwartaal een groot verlies geleden als gevolg van eenmalige posten, maar zag ook de de omzet dalen. De Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen heeft plannen om tenminste 50 winkels in Noord-Amerika te sluiten. De koers daalde 1,4 procent.

Er was ook belangstelling voor Cisco Systems. Mediaberichten stelden dat het bedrijf van plan is om een vijfde van het werknemersbestand te schrappen. De netwerkspecialist zou dit nieuws na het slot in New York kunnen bekendmaken, tegelijkertijd met de bedrijfsresultaten. In de handel voorbeurs steeg het aandeel een half procent. 

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,5 procent lager op 18.552,02 punten, de S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2.178,15 punten en de Nasdaq verloor 0,7 procent tot 5.227,11 punten.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.