Na reeks bedrijfscijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, voor de twaalfde dag op rij, in afwachting van resultaten van grote technologiebedrijven nabeurs en een rentebesluit van de Fed woensdag.

De S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 4.567,54 punten. De Nasdaq steeg 1,0 procent tot 14.144,56 punten en de Dow Jones-index klom 0,1 procent tot 35.438,07 punten. 

Tegen het slot van de handel liep de winst nog iets terug. 

Amerikaanse beleggers kregen voorbeurs al veel berichten van bedrijven die hun winstverwachtingen verhoogden. Onder meer General Motors, General Electric en 3M verhoogden dinsdag de verwachtingen.

Nabeurs volgen Microsoft en Alphabet. Beleggers zullen benieuwd zijn naar berichten over de cloudactiviteiten van dit tweetal, het gebruik van AI-programma’s en de vooruitzichten voor de Amerikaanse en wereldmarkten in het algemeen, volgens David Sekera van Morningstar. Intussen staan de aandelen “een beetje in de pauzestand”, volgens hem.

Behalve naar Microsoft en Alphabet kijken beleggers ook vooruit naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Vermoedelijk zal de centrale bank de rente met 25 basispunten verhogen.

De olieprijs steeg. Een september-future West Texas Intermediate sloot 1,1 procent in het groen op 79,63 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 83,22 dollar werd betaald, een stijging van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1052. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1079 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1063 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric heeft zijn winstverwachting verhoogd, nadat de resultaten over het tweede kwartaal van 2023 beter dan verwacht waren. Het aandeel steeg ruim 6 procent. 

Ook General Motors verhoogde de outlook, en wel voor het tweede kwartaal op rij. Het aandeel daalde desondanks 3,5 procent.

Spotify zag in het tweede kwartaal het aantal gebruikers sterker stijgen dan verwacht, maar het verlies bleek wel groter dan voorzien. De Amerikaanse notering van het aandeel verloor 14 procent. 

3M werd positiever over de winstverwachtingen dit jaar. Het aandeel won 5 procent.

Alaska Air verwacht dat de omzetgroei zal vertragen in het lopende derde kwartaal. Het aandeel verloor 10 procent. 

Kimberly-Clark heeft de outlook voor heel het jaar opnieuw verhoogd, terwijl de aangepaste winst per aandeel hoger uitviel dan voorzien. Het aandeel verloor 3 procent.

Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winstverwachtingen overtroffen na prijsverhogingen en toegenomen verkopen bij zijn verfwinkels. Het aandeel steeg 3 procent.  

Behalve grootmachten Alphabet en Microsoft publiceren ook Texas Instruments, Nucor en Visa hun resultaten dinsdag nabeurs. Texas Instruments daalde 2 procent in de handel nabeurs en Microsoft leverde ook 2 procent in na het sluiten van de markt. Alphabet schoot juist met 5 procent omhoog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.