(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, ondanks dat de financiële markten minder vertrouwen lijken te hebben in de nieuwe Amerikaanse regering. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.348,45 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 20.661,37 punten en de Nasdaq steeg 0,5 procent tot 5.821,64 punten.

Het vertrouwen van de financiële markten in de nieuwe regering van Donald Trump lijkt een deuk te hebben opgelopen, nadat is gebleken dat de nieuwe wet voor gezondheidszorg van de Republikeinen wellicht niet genoeg steun zal krijgen. Als dit zo is, dan roept dit ook vragen op over de daadkracht van de Trump regering om andere beloftes in te vullen.

Sinds Trump de verkiezingen won zijn aandelen flink gestegen vanwege optimisme over Trumps plannen om de belastingen te verlagen en flink te investeren in de Amerikaanse infrastructuur. Nu lijkt de hoop op deze groei initiatieven een stuk minder te zijn wat zou kunnen betekenen dat een correctie plaatsvindt.

“In de afgelopen dagen heeft de markt onze signalen gestuurd die kunnen wijzen op verdere dalingen”, zei marktkenner Kathleen Brooks van City Index.

Woensdag werd over de Amerikaanse economie bekend dat de bestaande woningverkopen in februari zijn gedaald. Uit een ander rapport bleek dat de huizenprijzen in januari stabiel zijn gebleven in vergelijking tot de voorgaande maand.

Olie noteerde woensdag in het rood. Uit het wekelijkse olierapport bleek dat de voorraden in de Verenigde Staten zijn opgelopen. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 48,14 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 50,74 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0798. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0800 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0810 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Sears verloor 12,3 procent. In het jaarverslag van het bedrijf stonden opmerkingen waaruit bleek dat er onzekerheid is ontstaan over zijn voortbestaan na zeven verliesgevende jaren. CFO Jason Hollar probeerde beleggers gerust te stellen en zei dat de opmerkingen in het jaarverslag wettelijk vereist waren en niet de verwachtingen van het management vertegenwoordigde voor de korte termijn.

PPG verhoogde zijn overnamebod op AkzoNobel. PPG biedt nu 90,00 euro per aandeel inclusief dividend, waarvan 57,50 euro in contanten plus 0,331 aahttps://abmfn.com/manage/articles/add/ndeel PPG. Het bod betekent een verhoging van 7,00 euro per aandeel ten opzichte van het eerste bod en waardeert AkzoNobel op circa 24,5 miljard euro. AkzoNobel heeft het voorstel wederom afgewezen. Volgens analisten van Deutsche Bank zal PPG nu een afwachtende houding aannemen naar de aankondiging van strategische plannen door AkzoNobel, waaronder een afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals, wat de aandelenkoers moet stuwen. De koers van PPG daalde 0,2 procent.

De activistische belegger Elliot Management, met een belang van 3 procent in AkzoNobel, zei woensdag in reactie op het hogere bod dat dit nog steeds te laag was, maar het hedgefonds voerde de druk op Akzo op om met PPG te gaan praten.  

Dinsdag na de slotbel in New York openden Nike en FedEx de boeken over de afgelopen verslagperiode.

Nike kwam met een tegenvallende outlook voor de omzet. De fabrikant van sportkleding rapporteerde daarentegen over 2016 hogere resultaten. De resultaatsverbetering was vooral te danken aan fors hogere verkopen in West-Europa, China en opkomende markten en aan het algehele succes van de innovaties in de Sportswear- en Jordan Brands productlijnen. De koers van Nike daalde 7,1 procent.

FedEx steeg met 2,1 procent. De pakjesbezorger heeft in het afgelopen kwartaal flink meer omzet behaald waarbij de volumes recordniveaus bereikten. Dit terwijl het kerstseizoen tegenviel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.