trader_wall_street Wall Street is dinsdag onder aanvoering van de energiegerelateerde fondsen hoger gesloten. De Dow Jones index won 0,9 procent op 17.721,25 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 1,0 procent aan op 2.061,72 punten en techbeurs Nasdaq koerste op het slot 0,8 procent in het groen op 4.872,09 punten. Een herstel van de aandelenmarkten na een dieptepunt in februari, valt samen met een oplopende olieprijs, die opveert van de laagste niveaus in jaren. Hoewel de olieprijs nog steeds historisch laag is, verlicht het herstel de zorgen bij beleggers over de vooruitzichten voor grondstoffengerelateerde fondsen dit jaar. “Grondstoffen vertonen weer tekenen van leven”, zei Ernesto Ramos van BMO Global Asset Management. “Ze waren al opgegeven, dood en begraven.” Olie kwam in beweging nadat het Russische persbureau Interfax vanmiddag melding maakte van een deal tussen Saoedi-Arabië en Rusland over een productiebevriezing, zelfs indien Iran hier niet aan wil meewerken. Op 17 april komt de OPEC samen met andere olieproducerende landen in Qatar en de hoop in de markt is dat dan een productiebevriezing wordt aangekondigd. Tot die tijd, zo zei marktanalist Ron van der Does, zal de olieprijs vermoedelijk volatiel blijven. Daarbij waarschuwde Van der Does voor “buy the rumor, sell the fact”. Juni-futures op een vat West Texas Intermediate stegen 4,0 procent naar 41,97 dollar en een vat Brent werd 3,9 procent duurder op 44,48 dollar. Behalve de energiesector, zo won oliereus Chevron 2,4 procent en Exxon Mobil 1,2 procent, stegen ook de andere sectoren in de S&P 500.

Dat suggereert dat het gaat om breder gedragen optimisme bij beleggers, dan alleen om de opverende olieprijs, zei analist Kate Warne van Edward Jones.

Beleggers maken zich op voor wat een grimmig bedrijfscijferseizoen dreigt te worden. Analisten rekenen op dalende omzetten bij S&P-500 bedrijven, voor het vijfde kwartaal op rij, onder invloed van de lagere olieprijs en de duurdere dollar. Dinsdag handelde de euro/dollar vrijwel onveranderd op 1,1393. Aluminiumfabrikant Alcoa trapte maandagavond het cijferseizoen onofficieel af. Het aandeel daalde krap 3 procent, op een winstdaling van 92 procent in het eerste kwartaal. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.