Zelf beleggen Wall Street is maandag lager gesloten, in aanloop naar de tweedaagse bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) en een bijeenkomst van de Bank Of Japan (BoJ) later in de week. De Dow Jones Industrial Average sloot maandag 0,2 procent lager op 17.977,24 punten. De S&P 500 verloor 0,2 procent op 2.087,80 punten en de Nasdaq 100 daalde 0,2 procent tot 4.895,79 punten. De markt positioneerde zich maandag aan de zijlijn in aanloop naar de tweedaagse beleidsvergadering van de FOMC en het daarop volgend rentebesluit. De markt rekent erop dat de centrale bank zijn huidige rentetarief handhaaft op een bandbreedte tussen de 0,25 procent en 0,50 procent.

Het centrale bank beleid zal waarschijnlijk komende week een prominent thema zijn. Tekenen van oplopende inflatie in de VS zouden invloed kunnen hebben op een meer “hawkish” commentaar van de centrale bank in de slotverklaring volgend op het rentebesluit.

“De markt is benieuwd of een wijziging in toon zal klinken na de meer recente accommoderende commentaren”, aldus Oliver Pursche, CEO van Bruderman Brothers. “Ik zou niet verbaasd zijn als ze zoiets zullen zeggen als ‘we zien af van beleidswijzigingen vanwege de internationale omstandigheden, maar de VS is klaar voor een renteverhoging'”. De markt hoopt met name inzicht te krijgen in de vraag of de Fed op koers ligt om de rente dit jaar opnieuw te verhogen en zo ja, hoe vaak het rentetarief naar verwachting in 2016 omhoog zal gaan. “Ik verwacht nog steeds dat de centrale bank de rente dit jaar twee keer zal verhogen en ik verwacht dat de FOMC-verklaring dit zal bevestigen”, zei Craig Erlam, senior marktanalist van Oanda. De junifuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,09 dollar lager op 42,64 dollar. De euro noteerde rond het slot van de handel in de VS ten opzichte van de dollar op 1,1261 dollar. Op macro economisch vlak werd maandag bekend dat de verkopen van nieuwe eensgezinswoningen in de VS in maart op maandbasis zijn gedaald met 1,5 procent tot een geannualiseerde 511.000 stuks. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 5,4 procent. Bedrijfsnieuws Xerox Corp. kon maandag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern een teleurstellende winst rapporteerde, hoewel de omzet het afgelopen kwartaal beter was dan verwacht. Het aandeel sloot ruim 13,0 procent lager. Tribune Publishing steeg ruim 53,0 procent, nadat Gannett Co. een ongevraagd bod deed op het bedrijf ter waarde van 815 miljoen dollar. Halliburton daalde circa 2,3 procent, nadat het bedrijf vrijdag meldde de publicatie van de kwartaalcijfers uit te stellen tot volgende maand. Apple sloot ongeveer 0,7 procent lager, in aanloop naar de publicatie van de resultaten in de eerste drie maanden van dit jaar. Raymond James verlaagde in aanloop naar de publicatie de verwachting voor het aantal verkochte iPhones. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.