(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten, nadat de positieve stemming werd bedorven door een stijgend aantal besmettingen met het coronavirus in de VS.

De S&P500 verloor 2,6 procent tot 3.050,33 punten. De Dow Jones-index daalde 2,7 procent. Ook de technologie-index Nasdaq leverde 2,2 procent in.

Het aantal besmettingen in verschillende staten is sterk gestegen, en Arizona, Texas en Californië meldden dinsdag recordaantallen besmettingen. 

Dinsdag werden in de VS 33.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd, waarmee de piek van 36.000 dagelijkse nieuwe besmettingen medio april weer in het vizier komt. In de afgelopen week kwamen er dagelijks gemiddeld 29.000 gevallen bij, wat circa 30 procent meer is dan een week eerder.

“Als dit erger en endemischer wordt zullen ze aantal van deze staten opnieuw moeten afsluiten”, zei analist Charles Hepworth van GAM Holding.

De gouverneurs van New York, New Jersey en Connecticut hebben al voorgeschreven dat bezoekers van brandhaarden van het virus in negen staten ten minste twee weken in quarantaine moeten. De Europese Unie overweegt naar verluidt een verbod op Amerikaanse reizigers omdat de VS de pandemie niet onder controle krijgen.
 
Volgens analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank is er sprake van een totaal gebrek aan richting en weinig voorspelbaarheid. Wel ziet de analist dat beleggers kopen op de dip en hun hedges in ‘veilige havens’ vergroten tegen een mogelijke scherpe koersdaling.
 
De Verenigde Staten overwegen om nog eens voor 3,1 miljard dollar aan importheffingen op te leggen aan de Europese Unie en voormalige lidstaten omdat die ongeoorloofde steun zouden hebben geboden aan vliegtuigbouwer Airbus.

De euro/dollar noteerde op 1,1252. Bij het sluiten van de beurzen in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1272. 

De olievoorraden zijn afgelopen weken opnieuw licht gestegen, wat geen verrassing was.  De olieprijs daalde wel met 6 procent, tot 38,01 dollar voor de augustusfuture voor een vat ruwe olie in New York.

Bedrijfsnieuws

Cruisemaatschappijen verloren weer terrein, na een afwaardering van de kredietwaardigheid van Carnival door S&P.  Carnival daalde 11 procent. Ook Norwegian Cruise Line verloor 16 procent. 

Dell onderzoekt zijn opties, waaronder een spin-off, voor zijn belang van circa 50 miljard dolar in VMware, in een poging de waarde van zijn aandelen te verhogen. Het aandeel Dell sloot 8 procent hoger. VMware steeg 2 procent. 

Aandelen van banken gingen omlaag, evenals bouwbedrijven. Bank of America verloor 4 procent, Goldman Sachs 3 procent. Bouwer D.R. Horton leverde 4 procent in.

Het Amerikaans ministerie van justitie en een groep van procureurs-generaal komen vrijdag bijeen om te praten over de volgende stappen in een mogelijke mededingingszaak tegen Google. Moedermaatschappij Alphabet verloor 2 procent.

Microsoft-CEO Satya Nadella heeft plannen ontvouwd om het aantal zwarte managers en seniors in het bedrijf in de komende vijf jaar te verdubbelen. Het aandeel sloot 2 procent lager.

Silicon Valley heeft gewaarschuwd dat het bevel van president Donald Trump om diverse immigratieprogramma’s op te schorten de concurrentiepositie van de Amerikaanse techsector kan schaden. Onder andere Apple-CEO Tim Cook, Tesla CEO Elon Musk en topman Sundar Pichai van Alphabet uitten hun kritiek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.