wall-st De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag lager gesloten, onder druk van tegenvallende kwartaalcijfers van zwaargewichten als Walt Disney. De Dow Jones index sloot 1,2 procent lager op 17.711,12 punten, de S&P 500 daalde 1,0 procent op 2.064,46 punten en de Nasdaq verloor 1,0 procent op 4.760,69 punten. “Het is duidelijk dat het sentiment vandaag een deuk heeft opgelopen door tegenvallende winstcijfers, en dan vooral Disney, omdat zij bijna nooit onder de marktverwachting presteren”, zei marktstrateeg Karyn Cavanaugh van Voya Investment Management.

De tweede kwartaalcijfers [van Amerikaanse bedrijven] zullen ook negatief zijn maar niet zo slecht als in het eerste kwartaal.

Cavanaugh verwacht dat de bedrijfsresultaten van Amerikaanse bedrijven in de tweede helft van het jaar zullen verbeteren. Wall Street had woensdag nauwelijks macro-economische cijfers om zich aan op te trekken en kon ook niet profiteren van een beter dan verwacht rapport over de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. Het officiële overheidsrapport van de Energy Information Administration wist de markt woensdag wel te verrassen, met een onverwachte daling van de Amerikaanse voorraden met 3,4 miljoen vaten. De totale Amerikaanse olievoorraad van 540 miljoen vaten is overigens wel een record voor de tijd van het jaar, zei de EIA vandaag. “Het American Petroleum Institute zat er compleet naast”, volgens analist Fawad Razaqzada, van Forex.com en City Index, die doelde op het rapport van de onafhankelijke onderzoeksgroep dat altijd een dag voor het overheidsrapport van de EIA verschijnt en door de markt in de regel als voorbode wordt gezien voor het officiële rapport. Razaqzada noemde de afname van de Amerikaanse voorraden met 3,4 miljoen vaten “verrassend hoog.” De juni-future voor een vat ruwe olie eindigde woensdag op de New York Mercantile index 3,5 procent hoger, ofwel 1,57 dollar, op 46,23 dollar. De euro/dollar noteerde rond het Amerikaanse slot 1,1424. Bedrijfsnieuws Op bedrijfsvlak kon Walt Disney dus op rekenen op aandacht van beleggers, nadat het entertainmentbedrijf dinsdagavond tegenvallende resultaten rapporteerde, ondanks het succes van kaskrakers als ‘Star Wars’ en ‘Zootopia’. Hoewel de omzet steeg, was die onder verwachting. De winst steeg slechts fractioneel. In het vorige kwartaal lukte het Walt Disney nog om voor de negende keer in elf gerapporteerde kwartalen beter te presteren dan de markt. Het aandeel Walt Disney sloot vandaag 4,0 procent lager. Staples en Office Depot maakten bekend af te zien van hun voorgenomen fusie omdat er teveel mededingingsbezwaren zijn. De aandelen van de twee makers van kantoorartikelen stonden na het nieuws fors onder druk en leverden uiteindelijk respectievelijk 18,4 procent en 40,2 procent in. Warenhuisketen Macy’s rapporteerde woensdag over het eerste kwartaal een lagere omzet en winst en verlaagde de outlook voor heel het jaar. Het aandeel daalde 15,2 procent. Electronic Arts kwam dinsdagavond laat met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Dat stemde beleggers tevreden waarop het aandeel van de maker van videospelletjes woensdag 13,7 procent hoger eindigde. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.