(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag lager gesloten, bedrukt door een sterke terugval van de olieprijs en lagere koersen voor telecomaandelen na tegenvallende cijfers van Verizon. 

Beleggers kampten verder met een mengelmoes van economische cijfers en bedrijfsresultaten en de kansen op een verkrappend monetair beleid, tegen de tumultueuze achtergrond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

De S&P500-index sloot 0,14 procent lager op 2.141 punten, met negen van de 11 belangrijkste sectoren in de rode cijfers. Telecom verloor 2 procent. 

De Dow Jones Industrial Average, die eerder op de dag 74 punten lager stond, eindigde 37 punten of 0,2 procent lager op 18.166 punten. Travelers en Verizon waren sterke dalers. 

De Nasdaq Composite Index verloor 0,1 procent tot 5.241 punten, na een daling met 30 punten eerder op de dag. 

“De markten zouden moeten juichen over de bedrijfsresultaten, omdat we een potentiële positieve groei dit kwartaal te zien krijgen, maar er is zo veel onzekerheid over de verkiezingen en de renteverhoging van de Fed, dat markten wat ongerust zijn”, schreef analist Karyn Cavenaugh van Voya Financial. 

“De dollar staat al op hetzelfde niveau als vorig jaar december toen de Fed de rente verhoogde en een sterkere dollar is een probleem voor veel bedrijven die omzet in het buitenland halen. De Fed zal waarschijnlijk niet riskeren dat de winsten en mogelijk ook de banenmarkt een tik krijgen”, zei Cavanaugh. 

Eerder op de dag deden opmerkingen van ECB-president Mario Draghi de onzekerheid in financiële markten toenemen. De euro steeg nadat Draghi zei dat uitbreiding of reductie van het aandelenopkoopprogramma van de ECB beide niet waren besproken tijdens de rentevergadering, waarin de rente zoals verwacht ongemoeid werd gelaten. 

Beleggers leken het derde en laatste presidentiële debat van woensdagavond naast zich neer te leggen. “Het laatste presidentiële debat van gisteren lijkt geen significante verandering in het sentiment van het electoraat te hebben veroorzaakt”, schreef marktanalist Tony Cross van TopTradr in een rapport. 

De olieprijs daalde met 2,5 procent, waarmee de winst van woensdag werd ingeleverd. Woensdag sloot de olieprijs op het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd, gevoed door optimisme over een productiestop door OPEC-landen en onverwacht lage olievoorraden in de VS. 

Stijgers en dalers 

Tesla Motors verloor 2,2 procent. De fabrikant van elektrische auto’s presenteerde woensdagavond nieuwe zelf-rijdende auto-onderdelen die voorlopig nog niet kunnen worden gebruikt. 

Onlinemarktplaats Ebay verloor 11 procent nadat het bedrijf zwakke verwachtingen afgaf voor het kerstseizoen. 

Creditcardbedrijf American Express kon 9 procent bijschrijven na meevallende winst- en omzetcijfers. 

Verzekeraar Travelers en telecombedrijf Verizon gingen beide onderuit na de publicatie van winstcijfers voor de opening van Wall Street, met respectievelijk 5,8 procent en 2,5 procent.   

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.