(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse beurzen doken woensdag opnieuw omlaag, met meer verliezen voor Apple, na een volatiele start van de handelsdag. Ook banken stonden onder druk, nu de door regering Trump aangekondigde versoepeling van regelgeving mogelijk niet doorgaat.

De S&P500-index verloor 0,76 procent tot 2.701,58. De Dow Jones-index leverde ook 0,81 procent in tot 25.080,50 en de farmacie- en technologie-index Nasdaq verloor 0,9 procent tot 7.136,39.

Daarmee eindigde de Dow Jones-index voor de vierde dag op rij lager. Dit gebeurde voor het laatst in augustus.

“We hebben drie verschillende handelsdagen in één gezien, nog voordat de markt openging”, zei Larry Benedict van The Opportunistic Trader. “De futures waren woensdagochtend heeel zwak, maar herstelden met de Europese beurzen.”

Een Amerikaanse inflatiecijfer dat aan de verwachtingen voldeed was een signaal om op te veren. Maar de volatiliteit bleef hoog en de markten doken na de opening weer omlaag.

Het nieuwe koersverlies van Apple, van 2,8 procent, betekent dat het aandeel nu bijna 20 procent lager staat dan zijn recente top. Dat zou wijzen op een structurele ommekeer of ‘bear market’ terrein. De iPhone-fabrikant is een belangrijke indicator voor het sentiment bij beleggers.

Enige steun bood de stabilisering van de olieprijs.

In Europa bleef de aandacht gericht op de Brexit-onderhandelingen. Premier Theresa May meldde na een urenlange vergadering dat haar kabinet het Brexit-akkoord steunt. Het Britse pond schoot op en neer maar sloot uiteindelijk nipt hoger na de verklaring. Er lijkt eindelijk progressie te zijn in de slepende onderhandelingen. Het Britse parlement is nu aan zet.

In Amerika was er onenigheid tussen twee adviseurs van de regering-Trump over de onderhandelingstactiek met China over het handelsbeleid. Volgens Bloomberg heeft de Amerikaanse regering de hogere importtarieven op Chinese auto’s voorlopig opgeschort.

De olieprijs steeg na een sterke daling op dinsdag. De decemberfuture voor een vat WTI-olie sloot 1 procent hoger op 56,25 dollar aan de New York Mercantile Exchange. Dinsdag verloor Brent-olie 7 procent van zijn waarde, om woensdag te stijgen met 1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1318. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1280 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1290 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Energiefondsen eindigden verdeeld bij de volatiele olieprijs. Cabot Oil verloor 2,5 procent. Apache Corp werd 2,5 procent meer waard. ExxonMobil zakte 0,8 procent en Chevron steeg 0,3 procent.

JP Morgan Chase eindigde 2,1 procent lager, Morgan Stanley verloor 1,9 procent en Citigroup zakte 2,0 procent. De Democratische volksvertegenwoordiger Maxine Waters beloofde dat na de tussentijdse verkiezingen de plannen om de regelgeving voor banken te versoepelen, geen steun meer zullen krijgen van het Congres, meldde CNBC. Waters zal naar verwachting voorzitter worden van de bankencomissie in het Huis van Afgevaardigden.

Cornflakesconcern Kellog verloor 1,5 procent. JP Morgan schrapte zijn koopadvies na een beleggersdag van het bedrijf.

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, daalde 3,4 procent. Het bedrijf is gedagvaard door de Amerikaanse autoriteiten voor mogelijke onrechtmatigheden rond de beursgang in 2017.

Tencent verloor 0,8 procent. Eerder stond het aandeel nog op forse winst na een sterke winstgroei in het derde kwartaal.

Canada Goose steeg 10 procent na meevallende verkoopcijfers voor de kledingverkoper.

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s opende fors hoger op kwartaalcijfers maar ging vervolgens onderuit en sloot 7 procent lager.

Amazon eindigde 2 procent lager. De online retailer maakte dinsdag bekend zijn tweede hoofdkantoor te verdelen over twee locaties: New York en Arlington/Virginia.

Canopy Growth verloor 11 procent. De cannabisproducent uit Canada meldde een tegenvallend kwartaalverlies. Sectorgenoot Tilray verloor 8 procent, na zwakke resultaten op dinsdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.