Apple in trek.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, maar de grote aandelenindices sterkten aan tegen het slot van de handel, met hulp van winst voor Apple.

De S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.375,32 punten. De Dow Jones-index daalde 0,3 procent tot 38.724,42 punten en de Nasdaq steeg 0,9 procent tot 17.343,55 punten. 

Kopers snelden naar de aandelenmarkt in de late handel, voorafgaand aan de twee belangrijke cijfers woensdag: het inflatiecijfer voor mei en het rentebesluit van de Fed.

Vastgoed, communicatiediensten en technologie waren sectoren die terrein wonnen en de andere acht sectoren verloren terrein. 

De handelsvolumes waren lager dan maandag.

De grote technologie-aandelen, de Magnificent Seven, zijn verwikkeld in een spannende race om wie de grootste marktkapitalisatie heeft. Apple zette dinsdag nummer twee Nvidia verder op afstand. 

De rentecommissie van de Fed vergadert dinsdag en woensdag en maakt woensdagavond nabeurs zijn rentebesluit bekend. “Hoewel verwacht wordt dat de Fed de rentetarieven ongewijzigd zal laten, is er onzekerheid over de toekomstige renteprojecties van de centrale bank”, zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. “Volgens een enquête onder economen verwacht 41 procent dat de beleidsmakers zullen aangeven dat er twee renteverlagingen zullen komen in hun ‘dot plot’. Een gelijk aantal economen verwacht dat de prognoses slechts één of geen renteverlaging zullen laten zien”, aldus de specialist.

Tegelijk wordt reikhalzend uitgekeken naar de Amerikaanse inflatiecijfers van woensdag. “Uit het rapport zal naar verwachting blijken dat de inflatie in mei 3,4 procent bedroeg, net als in april”, zei analist Michael Kramer van Mott Capital. 

Het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers steeg in mei, bleek maandag.

De olieprijs steeg licht tot 77,90 dollar voor WTI-olie en 81,92 dollar voor Brent.

De euro/dollar noteerde op 1,0740. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0763 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple steeg 7,3 procent. De techreus presenteerde maandagavond met Apple Intelligence de plannen met kunstmatige intelligentie, die aanvankelijk lauw werden ontvangen. Apple AI zal “krachtig, intuïtief, geïntegreerd en persoonlijk” zijn, zei CEO Tim Cook. Apple Intelligence kiest een hybride aanpak, die AI-data deels op je apparaat worden verwerk en deels in datacenters. Apple kondigde ook een samenwerking met OpenAI aan en met betaalbedrijf Affirm, dat bijna 9 procent meer waard werd. 

Banken, zoals JP Morgan Chase en Goldman Sachs verloren terrein, net als creditcardbedrifj American Express.

General Motors steeg 1,3 procent, nadat de autofabrikant aankondigde voor nog eens 6 miljard dollar eigen aandelen te gaan inkopen.

Oracle steeg 8 procent in de handel nabeurs. Het aandeel sloot lichtlager in aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers dinsdag nabeurs.  

DXC Technology daalde licht tot 18,34 dollar, nadat persbureau Reuters meldde dat Apollp Global en Kyndryl Holdings gesprekken voeren over een gezamenlijk bod op de IT-dienstverlener van 22 tot 25 dollar per aandeel. De openingswinst verdampte al snel.

Calavo Growers steeg 8 procent, nadat het bedrijf het afgelopen kwartaal winst boekte en een omzetstijging van 17 procent, als gevolg van hogere prijzen voor avocado’s. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.