(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk lager openen.

Futures op de S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,4 procent lager. De renteangst liep weer wat op, in aanloop naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve in september.

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag met een stevige plus. De indices maakten de grootste koerssprong sinds 26 maart. “De koersen op Wall Street gingen dinsdag sterk omhoog op de sterke resultaten van bedrijven”, stelde Andreas Georgiou, beleggingsanalist bij XM. “Er werd daarmee verloren terrein teruggewonnen. Sterke macro-economische data, zoals het recordaantal vacatures in augustus, ondersteunden het sentiment”, aldus Georgiou.

Vanavond worden de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, de zogeheten minutes, bekendgemaakt. “Tijdens de bijeenkomst in september verhoogde de Fed de rente voor de derde keer dit jaar”, zei analist Michael Hewson van CMC Markets. “Tijdens de persconferentie daarna stelde Fed-topman Jerome Powell dat de inflatiedruk in de VS beperkt blijft, terwijl hij terughoudend bleef over de richting van de rente in 2019”, aldus Hewson.

Hewson deelt de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op de renteverhogingen van de Fed, “al breekt dit wel met alle tradities van de Amerikaanse presidenten met betrekking tot de centrale bank.”

Beleggers zullen vandaag ook letten op de EU-top over de Brexit, die in Brussel van start gaat. Tijdens de top moet blijken of een doorbraak in de onderhandelingen mogelijk is.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS is in september zoals verwacht gedaald. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 5,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,201 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling van 4,8 procent. Ook het aantal afgegeven vergunningen daalde.

Olie werd vandaag goedkoper, nadat cijfers van de American Petroleum Institute een onverwachte daling van de olievoorraden lieten zien. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 71,28 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent minder kostte op 80,88 dollar. Woensdag staan ook de wekelijkse olievoorraden van de Energy Information Administration op de agenda.

De euro/dollar noteerde 0,4 procent lager op 1,1529. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1565 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1578 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vanavond publiceert Alcoa nabeurs de cijfers over het derde kwartaal.

Abbott noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager. De omzet van de farmaceut kwam lager uit dan analisten hadden voorzien. Abbott voorziet nu een verwaterde winst per aandeel van 1,33 tot 1,35 dollar. Eerder lag de bandbreedte op 1,34 tot 1,40 dollar per aandeel.

Netflix was dinsdagavond al aan de beurt. De onderneming bond in het derde kwartaal van 2018 veel meer nieuwe abonnees aan zich dan verwacht. Netflix kreeg er 6,7 miljoen abonnees bij. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden op 5,32 miljoen gerekend. Het bedrijf ging zelf uit van 5,0 miljoen nieuwe abonnees. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 9,8 procent hoger.

Het aandeel IBM verloor dinsdag in de handel nabeurs op de publicatie van een teleurstellende omzet over het afgelopen kwartaal. De omzet daalde van 19,2 miljard naar 18,8 miljard dollar. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden echter 19,1 miljard dollar verwacht. Het aandeel IBM verloor vandaag voorbeurs 4,8 procent.

U.S. Bancroft klom 1,5 procent, na een hoger dan verwachte winststijging in het derde kwartaal.

Slotstanden

Wall Street eindigde dinsdag met fraaie winsten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 2,3 procent hoger op 2.809,92 punten, de Dow Jones won 2,2 procent op 25.798,42 punten en de Nasdaq ging 2,9 procent omhoog naar 7.645,49 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.