(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vermoedelijk donderdag lager openen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden minder dan een uur voor de openingszoemer tot 0,4 procent in het rood.

Na een stijging van drie dagen op rij zal de aandacht vandaag gericht zijn op Federal Reserve, die vanavond met een nieuw rentebesluit komt. De centrale bank zal de rente naar verwachting handhaven, en hinten op een vierde verhoging bij de bijeenkomst in december. Met name de toelichting op het rentebesluit zal daarom vanavond voor beleggers van belang zijn.

De Fed zal waarschijnlijk ingaan op de stand van zaken rond de Amerikaanse economie, de verwachtingen voor de inflatie en de effecten van de handelsoorlog tussen de VS en China.

“Het is erg onwaarschijnlijk dat de Fed vandaag de rente verhoogt. December kent in de polls inmiddels een percentage van meer dan 70 procent van de ondervraagden die een renteverhoging waarschijnlijk vinden. Voor vandaag is dat net 7 procent”, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

“De verwachting is dat de Amerikaanse rente vandaag ongewijzigd blijft. Maar we denken ook dat de deur wijd open wordt gezet voor een renteverhoging in december”, stelde Charalambos Pissouros, marktanalist bij JFD Brokers.

Vanmiddag werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen de afgelopen week met duizend aanvragen is gedaald naar 214.000.

De euro/dollar noteerde op 1,1426. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1435 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1441 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent lager. Rusland en Saoedi-Arabië zouden overwegen hun olieproductie te verlagen. Oliekartel OPEC komt komend weekend bijeen. Mogelijk resulteert deze bijeenkomst in een productieverlaging.

Bedrijfsnieuws

Tot dusver heeft 87 procent van de ondernemingen in de S&P 500 de cijfers over het afgelopen kwartaal gerapporteerd. Vandaag is het onder meer de beurt aan Dow Jones-component Walt Disney, dat nabeurs met de resultaten over het afgelopen kwartaal komt. Analisten zijn met name benieuwd naar de stand van zaken rond de streaming services van het amusementsconcern. Ook gaat de interesse uit naar de plannen rond de overgenomen delen van Fox. Voorbeurs noteerde het aandeel 0,1 procent in de plus.

Costco Wholesale daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent. In de negen weken tot 4 november behaalde Costco een omzet van 24,8 miljard dollar, een stijging van 10,4 procent op jaarbasis, zo werd woensdag nabeurs bekend.

Tesla steeg 0,4 procent. De fabrikant van elektrische auto’s heeft bestuurslid Robyn Denholm benoemd als nieuwe voorzitter, ter vervanging van Elon Musk, die van de Amerikaanse beurstoezichthouder het voorzitterschap moest inleveren.

L Brands, het moederbedrijf van Victoria’s Secret, won 5,5 procent. De lingerieketen gaf vandaag een outlook voor het derde kwartaal en die was beter dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf komt op 21 november met de definitieve kwartaalcijfers naar buiten.

Crocs steeg 9,1 procent. Het schoenenbedrijf rapporteerde winst- en omzetcijfers over het afgelopen kwartaal, die de verwachtingen van analisten versloegen.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg woensdag 2,1 procent naar 26.180,30 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 2,1 procent meer waard op 2.813,89 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 2,6 procent op 7.570,75 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties