(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen steven donderdag vermoedelijk af op een lagere opening. De futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,7 procent lager.

De Amerikaanse beurzen zagen donderdag kans met winst te sluiten, nu er iets meer bereidheid lijkt te zijn bij de Verenigde Staten en China om het handelsconflict bij te leggen. Daarnaast wil de Federal Reserve in de loop van 2019 een intern onderzoek starten naar de eigen strategieën en communicatiemogelijkheden.

In de VS komt vanmiddag alleen de industriële productie over oktober uit. Die wordt ingeschat 0,2 procent op maandbasis hoger te zijn uitgevallen tegen een plus van 0,3 procent een maand eerder.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1331 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1359 en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1343 op de borden.

Olie noteerde vrijdag hoger. De voornaamste reden voor het herstel van de olieprijzen, die in de afgelopen weken in een vrije val leken te zijn geraakt, betreft de verwachting dat oliekartel OPEC zijn productiepeil naar beneden gaat schroeven.

Bedrijfsnieuws

Viacom publiceerde vrijdag resultaten over het afgelopen kwartaal die beter waren dan voorzien Vooral de filmtak deed het goed, met een omzetgroei van 25 procent. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,7 procent.

Applied Materials zag het afgelopen kwartaal de winst aan de bovenkant van de verwachtingen uitkomen, maar stelde donderdagavond teleur met de outlook voor dit kwartaal. Applied Materials voorziet een omzet van 3,56 miljard tot 3,86 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel tussen de 0,75 en 0,83 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet zeiden voorafgaand aan de cijfers voor het huidige kwartaal te rekenen op een omzet van 3,94 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 0,92 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk 9,9 procent lager.

Nvidia presteerde in het derde kwartaal van dit jaar minder goed dan verwacht, terwijl ook de afgegeven outlook tegenviel. Voor het lopende vierde kwartaal mikt Nvidia op een omzet van 2,65 miljard tot 2,75 miljard dollar, terwijl analisten rekening hielden met een omzet van 3,4 miljard dollar. Het aandeel Nvidia levert bij de openingsbel vermoedelijk 17,7 procent in.

Sectorgenoot AMD leverde vrijdag voorbeurs 6,8 procent procent in, nadat Nvidia bij zijn cijferpublicatie aangaf dat de voorraden grafische processoren opliepen.

Pacific Gas and Electric Company kreeg van de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody’s een lagere waardering. De rating ging van Baa2 naar Baa3. Het aandeel noteerde desalniettemin 47,2 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs, nadat er donderdag meer dan 30 procent van de koers af ging.

Tesla wil aan het eind van deze maand de productielat voor de Model 3 Sedan op 7.000 hebben liggen. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,1 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won donderdag 0,9 procent op 2.724,70 punten, terwijl de Dow Jones index 0,8 procent steeg tot 25.289,27 punten. Techbeurs Nasdaq schreef zelfs 1,7 procent bij op 7.259,03 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.