(ABM FN-Dow Jones) Wal Street koerst donderdag af op een vlak slot. De toonaangevende S&P 500 index noteerde ruim een half uur voor de slotbel fractioneel hoger op 2.858,59 punten.

De techaandelen deden het opnieuw goed. Technologiebeurs Nasdaq lijkt op de achtste winstdag op rij af te stevenen.

“De zaken lijken rooskleurig, als je kijkt naar de Amerikaanse macrocijfers, maar dat geldt niet als je kijkt naar China, de opkomende markten of Europa”, stelde Suzanne Hutchins, portfoliomanager bij het Dreyfus Global Real Return Fund.

“De Amerikaanse beurzen lijken hun schouders op te halen over deze risico’s, gezien het feit dat de S&P 500 index in de buurt van haar recordstand komt en de volatiliteit laag is. We denken dat dat verkeerd is, omdat de wereldhandel steeds moeizamer wordt”, aldus Hutchins.

In de VS kwamen donderdag enkele macro-economische cijfers naar buiten.

De wekelijkse steunaanvragen kwamen uit op 213.000 waar 220.000 was voorzien. De producentenprijzen kwamen op maandbasis procent onveranderd uit. Zonder de volatiele effecten van voedsel en energie stegen de producentenprijzen met 0,3 procent. De groothandelsvoorraden stegen in juni licht. De stijging op maandbasis was 0,1 procent.

Donderdag bleek ook dat de Chinese inflatie in juli op jaarbasis opnieuw in een iets hoger tempo is gestegen dan een maand eerder. De consumentenprijzen stegen afgelopen maand met 2,1 procent op jaarbasis, na een toename van 1,9 procent in juni en 1,8 procent in zowel april als mei.

Vrijdagmiddag volgt de Amerikaanse inflatie. Met het oog op het verkrappende monetaire beleid van de Federal Reserve zullen economen de ontwikkeling van het consumentenprijspeil nauwlettend volgen.

Olie noteerde donderdag licht lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 66,81 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 72,06 dollar.

Beleggers vrezen dat de handelsoorlog tussen de VS en China voor een afnemende vraag zal zorgen. China is de grootste olie-importeur ter wereld en heeft bovendien de op één na grootste economie.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1539. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1589 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1610 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Booking Holdings behaalde in het tweede kwartaal meer omzet en winst, maar stelde wel teleur met de outlook voor het lopende kwartaal. Booking Holdings is het bedrijf achter het populaire Booking.com. Het afgelopen kwartaal was goed voor een omzet van 3,5 miljard dollar, circa een half miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel verloor 4,5 procent.

Perrigo schreef over het tweede kwartaal weer zwarte cijfers, terwijl de aangepaste winst per aandeel wel iets slechter uitviel dan verwacht. De farmaceut wil een divisie afsplitsen en zijn verbeterprogramma uitbreiden. Het aandeel noteerde liefst 10,4 procent lager.

De Securities and Exchange Commission zou actie hebben ondernomen na de opmerkelijke tweet van Tesla-topman Elon Musk dat hij overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. De SEC zou Tesla onder meer gevraagd hebben waarom er was gekozen voor een mededeling op Twitter in plaats van een officieel persbericht. Ook wilde de toezichthouder weten hoe serieus Musk is in zijn plannen en of de financiering, zoals de topman beweerde, inderdaad geregeld is. Het aandeel noteerde 6,6 procent lager.

Jack in the Box noteerde 8 procent hoger. Het voedingsbedrijf rapporteerde woensdag nabeurs beter dan verwachte resultaten. Het bedrijf boekte een winst per aandeel van 1,60 dollar. Analisten hadden op 0,90 dollar gerekend.

Dropbox komt nabeurs met resultaten en noteerde in aanloop 7,9 procent hoger.

Rite Aid daalde daarentegen 11,8 procent, nadat de fusie met retailer Albertsons woensdag werd afgeblazen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties