Wall Street koerst af op een vlakke opening, na zwakke macro-data, nadat de drie indexen donderdag op hun hoogste niveau’s ooit sloten.

De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq futures noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 procent lager.

“Met name het rapport over de Amerikaanse detailhandelsverkopen kan de handelssessie vrijdag beïnvloeden, in het bijzonder op een moment waarop de kwartaalcijfers van retailers zo sterk zijn”, aldus Colin Cieszynski in aanloop naar de publicatie.

De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten hebben in juli een pas op de plaats gemaakt. De detailhandelsverkopen lagen afgelopen maand op hetzelfde niveaus als in juni. Economen rekenden op een stijging van 0,5 procent.

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat de producentenprijzen in juli op maandbasis zijn gedaald met 0,4 procent, tegenover een stijging van 0,5 procent een maand eerder.

Later op de dag staan het Amerikaans consumentenvertrouwen in augustus en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden van juni op de agenda.

De future voor een vat West Texas Intermediate noteerde circa dertig minuten voor de openingsbel 0,1 procent hoger op 43,51 dollar en de Brent-future noteerde 0,2 procent lager op 45,95 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1208.

Stijgers en dalers

JC Penney kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern vrijdag over het tweede kwartaal een kleiner dan verwacht nettoverlies boekte, hoewel de omzet licht lager uitkwam dan verwacht. De retailer boekte een nettoverlies van 56 miljoen, dollar, ofwel een verlies van 0,18 dollar per aandeel, op een omzet van 2,9 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent hoger.

Nordstrom noteerde voorbeurs 10,3 procent hoger, na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Macy’s en Kohl’s noteerden achtereenvolgens 0,8 en 0,6 procent lager, hoewel beide bedrijven donderdag met hun kwartaalpublicaties de verwachtingen overtroffen.

Internetgigant Alibaba noteerde 1,0 procent hoger, nadat JPMorgan het koersdoel verhoogde van 96,00 naar 129,00 dollar.

Nvidia won 3,1 procent, nadat de producent van grafische chips donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Silicon Graphics won 28,4 procent, na het nieuws dat Hewlett Packard  de producent van servers, opslag en software-producten wil overnemen voor 275 miljoen dollar.

Slotstanden

Wall Street is donderdag hoger gesloten. De Dow Jones-index steeg 0,6 procent op 18.613,31 punten, de S&P 500 won 0,5 procent tot 2.185,79 punten en de Nasdaq dikte 0,5 procent aan tot 5.228,40 punten. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.