Wall Street stevent dinsdag af op een winst, terwijl aandelen steun verkregen van oplopende olieprijzen en sterker dan verwachte resultaten van Alcoa.

De Nasdaq wist de verliezen over het jaar tot nu toe weg te werken en zich bij de Dow en de S&P 500 index aan te sluiten, die al in positief terrein noteerden.

De Dow en de S&P 500 waren ondertussen op koers om op het hoogste niveau ooit te sluiten op dinsdag.

De S&P 500 index noteerde een halfuur voor het slot van Wall Street 0,7 procent hoger op 2.152,16, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,7 procent hoger noteerde op 18.344,24, en de Nasdaq 0,7 procent toevoegde tot 5.020,76. 

De yield op de tienjarige staatslening steeg dinsdag op het hoogste tempo sinds medio mei, wat aantoonde dat risicobereidheid onder beleggers hoog was. De yield steeg 5,9 procent naar 1,51 procent. 

Amerikaanse staatsleningen waren juist in trek de afgelopen tijd terwijl ultra-lage rentetarieven wereldwijd buitenlandse beleggers had gestimuleerd relatief iets hogere yields op te zoeken in de Verenigde Staten. Het obligatie-opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) droeg hier ook aan bij. De Federal Reserve heeft al afstand gedaan van zijn programma van omvangrijke obligatie-opkopen.

De olieprijs is dinsdag aanzienlijk hoger gesloten, terwijl een rapport van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) vooruitzichten uiteenzette van een hogere vraag naar olie en een lagere productie in het komende jaar. De augustus-future voor een vat ruwe olie eindigde dinsdag op de New York Mercantile index 4,6 procent hoge, of 2,04 dollar, op 46,80 dollar. 

Het positieve Amerikaanse banenrapport dat afgelopen vrijdag verscheen bleef ook dinsdag op de achtergrond voor optimisme zorgen.

De dollar steeg dinsdag aanzienlijk in waarde, om op het hoogste niveau uit te komen ten opzichte van de yen sinds de dag na het Brexit-referendum. Voormalig Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke zou de Japanse premier Shinzo Abe hebben medegedeeld dat Japan nog meerdere opties heeft om het monetaire beleid verder te versoepelen. Tegenover de yen noteerde de dollar op 104,78.

Ten opzichte van andere valuta daalde de dollar echter, met de euro 0,1 procent hoger tegenover de dollar.

Stijgers en Dalers

Met de hogere olieprijzen voerden aan energie gerelateerde aandelen de winsten dinsdag aan. Chevron noteerde 1,4 procent hoger, en Exxon Mobil 1,1 procent.

Een sterker dan verwachte publicatie over het tweede kwartaal van Alcoa, dat als het officieuze startsein wordt gezien voor het cijferseizoen, resulteerde ook in optimisme op Wall Street. Alco noteerde zelf 5,2 procent hoger.

Later deze week komen  J.P. Morgan Chase (+1,7 procent)  Citigroup (+2,7 procent) en Wells Fargo (+0,6 porcent) met cijfers naar buiten.

Goldman Sachs stimuleerde de Dow Jones index met een winst van 3,1 procent, terwijl Boeing en Wal-Mart druk zetten met verliezen van respectievelijk 0,9 en 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.